3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jaskółcze gniazda.


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

  • 250 gramów masla o temp.pokojowej
  • 400 gramów cukru
  • 2 łyżki wody
  • ok 60 gramów kakao ciemne np. DecoMorreno
  • 6 jajek
  • 80 gramów mąki pszennej
  • 80 gramów mąki ziemniaczanej
  • 10 gramów proszku do pieczenia
  • 1 szczypty soli
  • 200 gramów wiórków kokosowych
5

Przygotowanie

  1. Maslo, 200 gr cukru, wode i kakao rozpuszczamy (uzyc motylka) - czas 5 minut/temp.70°C/obr.poz.2. Przekladamy do osobnego naczynia i studzimy. Myjemy  Closed lid.

    Bierzemy 3 jajka, oddzielamy  bialka od zoltek i ubijamy bialka z 200 gr cukru za pomoca motylka-czas 2,5 minuty, obr.poz. 3.

    Motylek wyciagnamy i dodajemy 200 gr wiórków kokosowych i mieszamy- obr. poz. 3 i wykladamy do osobnego naczynia. Myjemy jeszcze raz Closed lid.

    Pozostale 3 jajka odzielamy bialka i ubijamy je ze szczypta soli za pomoca motylka - czas 1,5 min. obr. poz. 3.

    Wyciagamy motylek i dodajemy rozpuszczoną wczesniej mase kakaowa, 6 zoltek, mąki i proszek do pieczenia.

    Wymieszac - czas. 10 sekund, obr. poz. 4.

    Otwieramy naczynie, sciagamy ciasto ze scianek łopatką, zamykamy i mieszmy jeszcze - czas 10-15 sekund, obr. poz. 4.

    Ciemne ciasto wykladamy na blaszke i nakladamy lyzka "gniazdka" kokosowe, foto 1.

    Piec ok 30-40 minut w temp. 170 °C.

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis z ksiazki "Nowoczesne gotowanie", sprawdzilam osobiscie....pycha ;P


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy