3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłkowo-cynamonowe CONIECO ;)


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 500 gramów mąki, plus troche do posypania blatu
  • 1 obrane duże jabłko
  • 80 gramów cukru
  • 1 łyżeczek soli
  • 80 gramów Miękkiego masła
  • 2 jaja
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 450 gramów dżemu jabłkowego, wykonanego wcześniej w TM
  • 40 gramów drożdży
  • 170 gramów mleka
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. W naczyniu miksującym umieszczamy:

    mleko

    drożdże

    cukier

    cukier waniliowy

    Podgrzać 2 min/ temp.37stopni/ obr.2

     

    Nastepnie dodajemy mąkę, sól, jedno całe jajko i żółtko z drugiego (białko zostawiamy do posmarowania). Całość wyrabiamy 3 min/ Closed lid/Dough mode

    Po wyrobieniu wyjmujemy ciasto na blat posypany mąką, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 15 min do wyrośnięcia.

  2. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok 4 mm.

    (niestety ucięlo mi fote i wyszedł mi prawie prostokąt)

  3. Na rozwałkowany placek wykładamy dżem jabłkowy, rozsmarowujemy po całości, posypujemy obficie cynamonem oraz tarkujemy na grubej tarce jabłko

  4. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.

    Placek rozcinamy na pasy o szer. ok 5 cm.

    Następnie zwijamy ruloniki i wstawiamy luźno do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy białkiem .

    Odstawiamy na 5 minut i wstwiamy do piekarnika na ok 30 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Potrzebna tortownica o śr. ok 26 cm, wałek, pędzelek do smarowania białka


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy tylko mi wyszedł zakalec?

    Zgłoszony przez Mac na stycznia 21, 2017 at 17:55.

    Czy tylko mi wyszedł zakalec? tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • maslo dodajemy rzecz jasna -

    Zgłoszony przez Bartek19 na lutego 14, 2016 at 10:49.

    maslo dodajemy rzecz jasna - do ciasta tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialne!!!!! Zdecydowanie

    Zgłoszony przez eryta na listopada 10, 2015 at 17:23.

    Genialne!!!!! Zdecydowanie polecam !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Masło dodaje się razem mąką -

    Zgłoszony przez mikulina na lipca 4, 2015 at 09:14.

    Masło dodaje się razem mąką - najwidoczniej autor zapomniał dopIsać. 

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, mam jedno pytanie: po

    Zgłoszony przez DORCIA.S na marca 22, 2015 at 16:14.

    Witam,

    mam jedno pytanie: po co w składnikach jest wymienione masło?? gdzie mam je dodać??

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj zrobiłam bułeczki i

    Zgłoszony przez monia399 na grudnia 9, 2014 at 12:03.

    Wczoraj zrobiłam bułeczki i wyszły wyśmienite!! Moje nie zmieściły sie na jednej tortownicy wiec umieściłam je w 2tmrc_emoticons.-) bułeczki delikatnie sie ze soba posklejały co wyglądało potem bajecznie na talerzutmrc_emoticons.-) dodatkowo posypałam cukrem pudrem. Przez ten drzem jabłkowy którego nie oszczędzałamtmrc_emoticons.-) nie sa suche. Wprost idealne!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis,

    Zgłoszony przez Sylwia210905 na września 22, 2014 at 11:45.

    Bardzo fajny przepis, zasluguje na 5 gwiazdek tmrc_emoticons.)

    Dough modeClosed lid

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • sper wygląda uwielbiam takie

    Zgłoszony przez eliwona na września 22, 2014 at 09:42.

    sper wygląda tmrc_emoticons.) uwielbiam takie ciasta tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne co nieco. 

    Zgłoszony przez aska30 na września 21, 2014 at 19:56.

    Pyszne co nieco. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniale wygląda, smak

    Zgłoszony przez mikulina na września 21, 2014 at 12:42.

    Wspaniale wygląda, smak rewelacyjny tmrc_emoticons.)

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super. Efekt końcowy

    Zgłoszony przez lilly20 na marca 28, 2014 at 19:28.

    Super. Efekt końcowy zniewala.

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super. Efekt końcowy

    Zgłoszony przez lilly20 na marca 28, 2014 at 19:28.

    Super. Efekt końcowy zniewala.

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Podsunąłeś mi pomysł na Dzień

    Zgłoszony przez DotkaEłk na marca 16, 2014 at 13:27.

    Podsunąłeś mi pomysł na Dzień Matki, postaram się go przygotować w przedszkolu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Próbowałam. Rewelacyjne

    Zgłoszony przez Marghi na lutego 3, 2014 at 19:39.

    Próbowałam. Rewelacyjne wszystkim smakowało. POlecam!!!!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się że smakowało

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na stycznia 30, 2014 at 21:20.

    Cieszę się że smakowało tmrc_emoticons.;) Polecam się na przyszłość

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super. Goście byli

    Zgłoszony przez jagma na stycznia 22, 2014 at 22:19.

    Super. Goście byli zachwyceni.Przepis sprzedany dalej. Pozdrawiam. Jagoda Cooking 1

     

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja widziałam i jadłam -

    Zgłoszony przez Opoli99 na stycznia 22, 2014 at 21:45.

    Ja widziałam i jadłam - piękne i pyszne . Marcin pozdawiam !!! SIĘ ZAREJESTROWAŁAM !!! CHWAL mnie . jestem diamentem , zwycięzcą !!! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki! Zrobie na prezentacje

    Zgłoszony przez Agn. na stycznia 22, 2014 at 00:30.

    Dzięki!

    Zrobie na prezentacje tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jabłka kroimy na ćwiartki

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na stycznia 21, 2014 at 18:22.

    Jabłka kroimy na ćwiartki wykrajamy środek, wrzucamy do termolka rozdrabniamy 15 s, obr5, zwiększając do 7.

    Nastepnie zakłądamy motylek i gotujemy 15 min. temp 100 stopni obroty 4 i już.Nie podaję ilości jabłek ani czy trzeba słodzić bo to zalezy od jabłek i od teg oile chcemy zrobić tego dżemu, ja zawsze robie większą ilość i zostaje dla nas do chałki, oczywiscie z termolka tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam.  Do pełni szczęścia

    Zgłoszony przez Agn. na stycznia 21, 2014 at 14:06.

    Witam. 

    Do pełni szczęścia czyli do zabrania się za pieczenie, brakuje mi jeszcze przepisu na ten dżemik jabłkowy tmrc_emoticons.) 

    Mogę prosić o przepis?

    Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Idealny preznet na Dzień

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na stycznia 20, 2014 at 10:55.

    Idealny preznet na Dzień Babci zamiast kwiatków   tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Można dać troszkę mniej dżemu

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na stycznia 17, 2014 at 16:06.

    Można dać troszkę mniej dżemu tzn ok 400g

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marcin dziękuję za ciekawy

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 17, 2014 at 13:30.

    Cooking 7 Marcin dziękuję za ciekawy przepis i podpowiedż, moja rodzina uwielbia ciasta drożdżowe Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś robimy kolejne, po

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na stycznia 17, 2014 at 11:03.

    Dziś robimy kolejne, po wczorajszym została pusta tortownica. Ciasto jest extra bo nie jest suche, wilgotności nadają jabłka. Smacznego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypróbowania. Wygląda

    Zgłoszony przez magi1 na stycznia 17, 2014 at 08:52.

    Do wypróbowania. Wygląda pysznie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jabłka można też zastąpić

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na stycznia 17, 2014 at 07:41.

    Jabłka można też zastąpić masa twarogową, napewno też będzie pysznetmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Coś nowego i ciekawego, warto

    Zgłoszony przez gabi49 na stycznia 16, 2014 at 21:35.

    Coś nowego i ciekawego, warto wypróbować. Big Smile Dodaję do kolekcji. Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze