Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 16/01/14
zmieniono dnia: 20/09/14
Składniki
- 500 gramów mąki, plus troche do posypania blatu
- 1 obrane duże jabłko
- 80 gramów cukru
- 1 łyżeczek soli
- 80 gramów Miękkiego masła
- 2 jaja
- 1 opakowania cukru waniliowego
- 450 gramów dżemu jabłkowego, wykonanego wcześniej w TM
- 40 gramów drożdży
- 170 gramów mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
W naczyniu miksującym umieszczamy:
mleko
drożdże
cukier
cukier waniliowy
Podgrzać 2 min/ temp.37stopni/ obr.2
Nastepnie dodajemy mąkę, sól, jedno całe jajko i żółtko z drugiego (białko zostawiamy do posmarowania). Całość wyrabiamy 3 min/ "Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
Po wyrobieniu wyjmujemy ciasto na blat posypany mąką, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 15 min do wyrośnięcia.
Przygotowanie ciasta
Porady
Potrzebna tortownica o śr. ok 26 cm, wałek, pędzelek do smarowania białka
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Czy tylko mi wyszedł zakalec?
maslo dodajemy rzecz jasna - do ciasta
Genialne!!!!! Zdecydowanie polecam !
Masło dodaje się razem mąką - najwidoczniej autor zapomniał dopIsać.
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Witam,
mam jedno pytanie: po co w składnikach jest wymienione masło?? gdzie mam je dodać??
Pozdrawiam
Wczoraj zrobiłam bułeczki i wyszły wyśmienite!! Moje nie zmieściły sie na jednej tortownicy wiec umieściłam je w 2 bułeczki delikatnie sie ze soba posklejały co wyglądało potem bajecznie na talerzu dodatkowo posypałam cukrem pudrem. Przez ten drzem jabłkowy którego nie oszczędzałam nie sa suche. Wprost idealne!!
Bardzo fajny przepis, zasluguje na 5 gwiazdek
sper wygląda uwielbiam takie ciasta
Pyszne co nieco.
Wspaniale wygląda, smak rewelacyjny
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Are you sure to delete this comment ?