Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny
- 1 szczypta soli
- 30 g masła, miękkiego
- 200 g mąki pszennej
- 10 g cukru
- 20 g drożdży
- 90 g mleka, chudego (0,5%)
- Ciasto
- 40 g pestek dyni
- 4 jabłka, pokrojone w grube plastry
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać drożdże i cukier, podgrzać 2 min/37°C/obr. 2,5.
- Dodać mąkę, masło, sól, skórkę z cytryny i cynamon, wymieszać 2 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .
- Wyjąć ciasto, lekko zagnieść i umieścić na blasze do pieczenia (28 x 20 cm) lub w okrągłej formie do biszkoptu(Ø 26-2
.
- Do naczynia miksującego włożyć pestki dyni, rozdrobnić 3–5 s/obr. 5.
- Na cieście ułożyć plastry jabłek i posypać rozdrobnionymi pestkami dyni.
- Pozostawić w ciepłym miejscu, do wyrośnięcia, a następnie piec w nagrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 20 min/temp. 200°C.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzTrafna uwaga - super fotka,
Trafna uwaga - super fotka, samo ciasto nie powala na nogi.
koniecznie muszę wypróbować
koniecznie muszę wypróbować
super fotka!!!!
Efcia