3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

GOFRY_bezmleczne, bezjajeczne i bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

mąka kukurydziana

  • 2 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego
  • 0,3 litra mleka sojowego
  • 0,2 litra śmietanki sojowej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia-bezglutenowy
  • 2 łyżki cukru
  • 70 gramów mąki kokosowej
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżki zamiennika jajka
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
5

Przygotowanie

  1. do TM wkładamy motylek, wsypujemy zamiennik jajka, dodajemy 1/2 szklanki wody, ubijamy 3 minuty obr. 4. Następnie, przy obrotach 4 (bez ustawiania czasu) powoli wlewamy śmietankę, a później mleko. WYJMUJEMY MOTYLEK. Przy ustawieniu obroty 3, bez czasu, wsypujemy powoli suche składniki. Kiedy powstanie jednolita masa, sprawdzamy, czy nie jest za gęsta - powinna mieć konsystencję ciasta na placki. Jeśli jest za gęsta, możemy dodać 50 ml mleka sojowego (ale nie więcej). Gofrownicę smarujemy olejem kokosowym i pieczemy gofrytmrc_emoticons.) 

    Poniewaz to produkt bezglutenowy, gofry nie będą chrupiące, ale za to wychodzą pysznetmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dodajemy mąke kukurydziana

    Zgłoszony przez Agn. na grudnia 21, 2014 at 15:45.

    Dodajemy mąke kukurydziana czy skrobię kukurydzianą?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mąka kukurydziana - 150 g. -

    Zgłoszony przez Iwanka na października 22, 2014 at 14:57.

    Mąka kukurydziana - 150 g. - cos mi źle zapisałotmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze