Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 250 gramów mąki
- 1000 gramów smalcu (do smażenia)
- 3 płaskie łyżki cukru pudru
- 6 płaskich łyżek piwa, jasnego
- 6 zòltek
-
6
2h 10min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
9
5
Przygotowanie
-
Do naczynia miksującego włożyć żółtka cukier i zmiksować 2 min obroty 4. Dodać przesianą mąkę i piwo miksować pozycja interwał 2 min jeśli trzeba to dosypać mąki
Gotowe ciasto rozwałkować cienko i formować faworki.
Tak przygotowane smażyć na smalcy z obu stron.
Gotowe posypać cukrem udrem
Faworków
10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzFaworki wyszły idealne! ...
Faworki wyszły idealne!
Dziękuję za przepis!