Tu jesteś:
4
Składniki
90 porcja/porcje/porcji
faworki walentynkowe
- 300 g mąka, przesiana
- 4 żółtka
- 80 g śmietany, 18 % (gęstej)
- 1 łyżeczki wódki, (octu)
- 16 g cukier waniliowy
-
6
25min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wsypujemy przesiana make, wbijamy żółtka i śmietanę, dodajemy odrobinę wódki (octu) 3 min /"Ciasto" , Zostawiamy je na 30 minut by odpoczęło. Ciasto przekroic na połowę i wałkowc, Wykrawamy foremką serduszka i wrzucamy na gorący olej, moment i przekręcamy na drugą stronę. Serduszka rosną i super wyglądają. Kiedy nam się lekko brązowią przewracamy je i za monet wyjmujemy. Kładziemy na recznik papierowy by odciekły z tłuszczu. Chłodne przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
tłuszcz do smażenia
foremka serduszko do wykrawania
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz