3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

faworki walentynkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

90 porcja/porcje/porcji

faworki walentynkowe

  • 300 g mąka, przesiana
  • 4 żółtka
  • 80 g śmietany, 18 % (gęstej)
  • 1 łyżeczki wódki, (octu)
  • 16 g cukier waniliowy
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wsypujemy przesiana make, wbijamy żółtka i śmietanę, dodajemy odrobinę wódki (octu) 3 min /Ciasto, Zostawiamy je na 30 minut by odpoczęło. Ciasto przekroic na połowę i wałkowc, Wykrawamy foremką serduszka i wrzucamy na gorący olej, moment i przekręcamy na drugą stronę. Serduszka rosną i super wyglądają. Kiedy nam się lekko brązowią przewracamy je i za monet wyjmujemy. Kładziemy na recznik papierowy by odciekły z tłuszczu. Chłodne przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.

    SMACZNEGO
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

tłuszcz do smażenia

foremka serduszko do wykrawania


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy