1 EKLERY

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

EKLERY


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

masa

  • 3 opakowania budyniu waniliowego
  • 1 litra mleka
  • 8 łyżek cukru
  • 250 g margaryny

ciasto

  • 1szklanka wody
  • 125 g margaryny
  • 1szklanka mąki
  • 5 jaj
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
5

Przygotowanie

    Eklery
  1. 1. CIASTO:

    woda i margaryna gotować 7min/100st./obr. 1

    następnie dodać przez otwór mąkę, jaja i proszek do pieczenia zarobić ciasto 2-2,30min/Ciasto

    Ciasto wyłożyć na blachę natłuszczoną wyciskając poprzez rękaw cukierniczy formując eklera. Piec 200-230st. aż się lekko przyrumienią. Wyjąć i przekroić każdy poziomo.

     

    2. MASA:

    Do Blokada naczynia miksującego włożyć budyń, mleko, cukier wymieszać 15s/obr 3 następnie gotować 5min/100st./ obr. 1 (musi zgęstnieć delikatnie)

    W osobnej misce utrzeć margarynę i następnie dodać letnią masę.

     

    3. Do każdego Eklera można wstrzyknąć masę lub przekroić wzdłuż i nałożyć masę łyżeczką.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

górę eklerów można udekorować rozpuszczoną goszką czekoladą lub lukrem czy cukrem pudrem posypać


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie umieszcza się przepisów,

    Zgłoszony przez Nula na września 29, 2015 at 14:13.

    Nie umieszcza się przepisów, jak się nie potrafi gotować... kompletna klapa a nie EKLERY... ciast zupa, krem zupa... MASAKRA!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest nieprecyzyjny. Z

    Zgłoszony przez Claudiene na lutego 11, 2015 at 22:42.

    Przepis jest nieprecyzyjny. Z podanego sposobu przygotowania, ciasto ma kosystencję wodnistą, jajka powinno się wbić do masy dopiero po jej wystygnieciu, inaczej jaja się zaparzą, a ciasto nie wyrośnie. Zalecam wszystkim, którzy chcą zrobić eklery/ptysie po raz pierwszy, żeby nie sugerować się powyższym przepisem, tylko sprawdzić inne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieki za przepis. Właśnie

    Zgłoszony przez ziomka62 na stycznia 3, 2015 at 14:56.

    Dzieki za przepis. Właśnie upiekłam eklerki są rewelacyjne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdjęcie piękne lecz nie z

    Zgłoszony przez Radzio na listopada 10, 2014 at 18:20.

    Zdjęcie piękne lecz nie z tego przepisu.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze