1 EKLERY

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

EKLERY


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

masa

  • 3 opakowania budyniu waniliowego
  • 1 litra mleka
  • 8 łyżek cukru
  • 250 g margaryny

ciasto

  • 1szklanka wody
  • 125 g margaryny
  • 1szklanka mąki
  • 5 jaj
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
5

Przygotowanie

    Eklery
  1. 1. CIASTO:

    woda i margaryna gotować 7min/100st./obr. 1

    następnie dodać przez otwór mąkę, jaja i proszek do pieczenia zarobić ciasto 2-2,30min/Dough mode

    Ciasto wyłożyć na blachę natłuszczoną wyciskając poprzez rękaw cukierniczy formując eklera. Piec 200-230st. aż się lekko przyrumienią. Wyjąć i przekroić każdy poziomo.

     

    2. MASA:

    Do Closed lid włożyć budyń, mleko, cukier wymieszać 15s/obr 3 następnie gotować 5min/100st./ obr. 1 (musi zgęstnieć delikatnie)

    W osobnej misce utrzeć margarynę i następnie dodać letnią masę.

     

    3. Do każdego Eklera można wstrzyknąć masę lub przekroić wzdłuż i nałożyć masę łyżeczką.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

górę eklerów można udekorować rozpuszczoną goszką czekoladą lub lukrem czy cukrem pudrem posypać


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie umieszcza się przepisów,

    Zgłoszony przez Nula na września 29, 2015 at 14:13.

    Nie umieszcza się przepisów, jak się nie potrafi gotować... kompletna klapa a nie EKLERY... ciast zupa, krem zupa... MASAKRA!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest nieprecyzyjny. Z

    Zgłoszony przez Claudiene na lutego 11, 2015 at 22:42.

    Przepis jest nieprecyzyjny. Z podanego sposobu przygotowania, ciasto ma kosystencję wodnistą, jajka powinno się wbić do masy dopiero po jej wystygnieciu, inaczej jaja się zaparzą, a ciasto nie wyrośnie. Zalecam wszystkim, którzy chcą zrobić eklery/ptysie po raz pierwszy, żeby nie sugerować się powyższym przepisem, tylko sprawdzić inne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieki za przepis. Właśnie

    Zgłoszony przez ziomka62 na stycznia 3, 2015 at 14:56.

    Dzieki za przepis. Właśnie upiekłam eklerki są rewelacyjne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdjęcie piękne lecz nie z

    Zgłoszony przez Radzio na listopada 10, 2014 at 18:20.

    Zdjęcie piękne lecz nie z tego przepisu.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze