Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Drożdżówki serowe ślimaki
- 220 g mleka
- 40 g świeżych drożdży
- 60 g cukru
- 500 g mąki
- 50 g masła, rozpuszczonego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 jajo
- Nadzenie serowe:
- 250 g twarogu
- 1 opakowania cukru wanliowego
- 50 g cukru
- 1 jajo, do smarowania
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Mleko drożdże i cukier mieszamy 2 min 30 s/37°C/obr. 1[/b].
Dodajemy pozostałe składniki na ciasto, wyrabiamy 2 min 30 s/"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .
Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30-40 minut.
Przygotowujemy nadzienie serowe wkładamy wszystkie"Blokada naczynia miksującego" składniki ucieramy 2 minuty obrót 5.Do sera można dodać rodzynki lub startą skórkę z cytryny opcjonalnie .
Ciasto rozwałkowujemy na ok. 2 mm w kształt jak najbardziej zbliżony do prostokąta smarujemy przygotowanym nadzieniem serowym. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku w rulonik. Tniemy na talarki o grubości ok. 1,5 cm, ustawiamy je na blaszce w dużych odległościach. Smarujemy po wierzchu jajkiem .
Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 10-15 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzulubione
ulubione