3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Delikatny sernik


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 110 g margaryny, Pokrojonej
  • 50 g cukru
  • 2 żółtka
  • 150 g mąki
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa

  • 6 żółtek
  • 300 g cukru
  • 2 torebki budyniu śmietankowego, w proszku
  • 100 g oleju
  • 100 g mleka
  • 1000 g sera, mielonego
  • 8 białek
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Piekarnik rozgrzać do temp 170.Do naczynia włożyć wszystkie składniki na ciasto. wyrobić 1 min pokrywa zamknieta. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę.Spod ciasta zapiekac około 15-20 min w temp 170. Masa: Do naczynia wkładamy żółtka i cukier 60 sek/obr 3. Następnie olej,budynie i mleko mieszamy 10 sek/obr 3.Dodajemy ser 15 sek/obr4. Przekładamy do wysokiego naczynia. Do czystego suchego naczynia wkładamy motylek wlewamy białka i ubijamy 3,5 min/obr 3 Do masy surowej dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Na podpieczony spod wlewamy masę i pieczemy około 1 godz w temp 160
  1.   Closed lid
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy