3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Delicja jabłkowa


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 500 g mąki, pszenna
  • 200 g cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 250 g margaryny

Masa I

  • 500 g sera białego mielonego, można zmielić w termomix
  • 3 zòltka
  • 1 cukier waniliowy 1 opakowanie
  • 5 łyżeczek cukru
  • 125 g margaryny
  • 125 g mleka
  • 40 g mąki ziemniaczanej, lub budyń

Masa II

  • 1000 g jabłek, obranych, wydrożonych pokrojonych w ćwiartki
  • 125 g cukru
  • 1 galaretka agrestowa

Polewa

  • 125 g margaryny
  • 125 g cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    przygotowanie ciasta
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć jajka, cukier , margaryna wymieszać 20s/obr.5

    2. Dodać mąkę i proszek wyrabiać 3min/Closed lid/Dough mode (można bez pkt 1 tylko 4 min)

    3. Ciasto podzielić na 3 równe części . Piec każdą w blaszcze 26x30 w temp. 180 do 25 min w zależnosci od piekarnika ciasto musi być trochę rumiane.

    4. Wszystkie składniki na masę I włożyć do naczynia miksującego podgrzewać 8min/90c/No counter-clockwise operation/obr.3


    5. Gorącą masę wlać na placek upieczony i przykryć drugim upieczonym.

    6. Do naczynia misującego włozyć połowę obranych jabłek , rozdrobnić 4-5s/obr.4  przełozyć do innego naczynia . Drugą połowę jabłek rozdrobnić w ten sam sposób .

    7.  Założyć motylek . Do naczynia miksujacego włożyć całość rozdrobnionych jabłek . Dodać cukier i galaretkę , poddusić 10min/80C/obr.2

    8. Gorącą masę II wlać na drugi placek  i przykryć trzecim

    9. Do naczynia miksującego włożyć wszytkie składniki na polewę zagotować 6min30s/100c/obr.2

    10. Ciasto po wystygnięciu wstalić do lodówki najlepiej smakuje na drugi dzień.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne ciasto, polecam:)

    Zgłoszony przez ola12315 na stycznia 1, 2016 at 12:23.

    Pyszne ciasto, polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo smaczne, ale i

    Zgłoszony przez kowaleczka na grudnia 23, 2015 at 00:10.

    Ciasto bardzo smaczne, ale i czasochłonnetmrc_emoticons.;-) Mi zajęło grubo ponad 2 godziny. Jest też bardzo syte. To jedyne ciasto, które jedliśmy 2 tygodnietmrc_emoticons.;-) Po jednym kawałeczku, człowiek czuje sie zapchanytmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upieklam go dzisiaj ,super

    Zgłoszony przez doris-07 na czerwca 18, 2015 at 23:11.

    Upieklam go dzisiaj ,super ciasto ,nic dodac nic ujac - potwierdzam i polecam !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Galaretkę dodajemy zcukrzoną

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 26, 2015 at 15:02.

    Galaretkę dodajemy zcukrzoną Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam też chciałabym

    Zgłoszony przez DorotaM62 na maja 26, 2015 at 10:58.

    Witam też chciałabym wypróbować to ciasto i ponawiam pytanie jednej z poprzedniczek - co z tą galaretką - wersja zcukrzona czy zgodnie z przepisem na opakowaniu jak myślicie doczekamy się odpowiedzi tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto super, godne polecenia

    Zgłoszony przez Doda2501 na lutego 9, 2015 at 12:36.

    Ciasto super, godne polecenia tmrc_emoticons.)

     Dorota

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chciałabym w środę zrobić to

    Zgłoszony przez RS710604 na listopada 10, 2014 at 12:29.

    Chciałabym w środę zrobić to ciasto i czytając przepis mam pytanie dotyczące galaretki: czy trzeba ją wcześniej przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu czy wsypuje się wersję surową/scukrzoną?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakowicie wygląda - czas

    Zgłoszony przez mikulina na września 20, 2014 at 18:04.

    Smakowicie wygląda - czas przetestować tmrc_emoticons.)

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze