Składniki
30 porcja/porcje/porcji
- 200 g mąki pszennej
- 60 g mąki, ziemniaczanej
- 100 g cukru pudru
- 125 g masła
- 100 gorzkiej czekolady
- cukier wanilinowy
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- otarta skórka z 1 pomarańczy
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1.czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić
2.cukier i cukier wanilinowy zemleć w TM 30 s.obr.poz.9
3.wszystkie składniki włożyć do TM i ucierać 20s.obr.6
4.odłożyć do lodówki na pół godziny
5.z ciasta zrobić wałeczek o średnicy 3 cm i pokroić na plasterki grubości 0,5 cm, każdy rozpłaszczyć widelcem tworząc wzorek
6.ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiać do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec 10 min.
7.jeśli ktoś ma ochotę może przestudzone ciasteczka posypać cukrem pudrem lub posmarować białym lukrem i posypać drobno pokrojoną kandyzowaną skórką pomarańczową
8.ciasteczka można już upiec i do świąt przechować w metalowej puszczce wyłożonej folią aluminiową
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz