3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czarne pierozki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

30 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto

  • 235 gramów mąki
  • 10 gramów kakao bez cukru
  • 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 100 gramów cukru
  • 50 gramów wody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Nadzienie:

  • 80 gramów platkòw owsianych
  • 250 gramów ricotty lub miekkiego twarozku
  • 170 gramów mleka
  • 10 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • szczypta soli
  • 125 gramów cukru
  • 75 gramów Czekolady gorzkiej
  • 1 cytryna lub pomarancza, skòrka (+ sok z 1/2, wg gustu)
  • 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • aromat waniliowy
  • 1 jajko kurze, male
  • 20 gramów skòrek kadryzowanych ( pomarancza, limonka)

Dekoracja:

  • cukier puder do posypania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Closed lid wlozyc wszystkie skladniki: 25sek / obr 5. Zawinac w folie, wlozyc do lodòwki na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie: do Closed lid wlozyc mleko, maslo, platki, sòl: 7min / 90° / obr 2, wyjac, wystudzic kompletnie. Rozdrobnic czekolade: 5sek / obr 8, odlozyc. Do Closed lid wlozyc skòrke, skòrki kadryzowane i cukier: 5sek / obr 8. Dodac wszystkie skladniki: 25sek / obr 4. Rozwalkowac ciasto, wykrawac krazki, formowac pierozki. Piec w nagrzanym piekarniku: 190° / ok. 15min (sprawdzac by sie nie przypalily).

    Jesli zostanie nadzienie: dodac troche platkòw owsianych, wymieszac, klasc lyzka ciasteczka na blaszke. Piec w goracym piekarniku: 190° / ok. 15-18min. Zostawic do wystygniecia.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz