Tu jesteś:
4
Składniki
25 kawałek/kawałki/kawałków
- 150 g cukru
- 300 g migdałów, blanszowanych
- 30 g wody, różanej
- 20 g koniaku
- 100 g cukru pudru
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
9
5
Przygotowanie
-
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10.
- Dodać migdały, rozdrobnić 10 s/obr. 6.
- Dodać wodę różaną i koniak, wyrobić 6 s/obr. 6. Z ciasta formować małe kulki (Ø 2 cm) i obtoczyć dokładnie w cukrze pudrze. Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Układać warstwami, przekładając papierem do pieczenia.
10
11
Komentarze
OdpowiedzSuper cukiereczki tylko
Super cukiereczki tylko troche ciut słodkie
Swietne ale albo po
Swietne ale albo po blanszoawniu migdaly dobrze wysuszyc , albo dodac mniej wody rozanej ( bo alkohol jest ok
) zeby bylo bardziej zwarte
A gdzie ta wode rozana mozna
A gdzie ta wode rozana mozna dostac????
Rewelacja, ale ja zamieniam
Rewelacja, ale ja zamieniam cukier biały na brązowy i ciut mniej tej wody różanej!!