Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Crumble
- 150 gramów mąki pszennej
- 80 gramów cukru, najlepiej brązowego
- 1 szczypty soli
- 2 łyżeczki cynamonu mielonego
- 4-5 jabłek obranych pokrojonych na Kawałki
- 100 gramów masła, zimnego, pokrojonego w kawałki
-
6
31min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć mąkę, masło, cukier i sól.
Utrzeć 50 s/obr 2 i 10 s /obr 2/ "Obroty wsteczne"
Położyć owoce pokrojone w kawałki na posmarowanej masłem blaszce do pieczenia.
Posypać cynamonem.
Wysypać równomierną warstwę ciasta na owoce rozlepiajac grudki palcami.
Piec okolo 30 min na 200°C.
Podawac w letniej temperaturze z gałką lodów waniliowych.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jabłka można zastąpić innymi owocami.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper, ale u mnie kruszonka powstała na obr.4....
Super, ale u mnie kruszonka powstała na obr.4.
Pyszne!
Smaczne
Smaczne
Bardzo dobre, zrobione
Bardzo dobre, zrobione zjedzone i już muszę robić następne
Zrobiłam z mrozonymi malinami
Zrobiłam z mrozonymi malinami przepyszne
Zaraz wyciągamy z piekarnika
Zaraz wyciągamy z piekarnika pachnie meeeeeeeeeeeega .....