3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciateczka z orzeszkami pistacjowymi


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Ciasto

  • 230 gramów zimnego masla w kawalkach
  • 2 zòltka
  • 200 gramów cukru (najlepiej pudru)
  • 30 gramów ml zimnego mleka
  • 100 gramów orzeszków pistacjowych, niesolonych, bez łupinek, obranych ze skórki
  • 350 gramów mąki
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatki

  • ulubiony dzem, marmolada
  • cukier puder do lukru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc wszystkie skladniki na ciasto: 25sek / obr 5. Wlozyc na 1h do zamrazalnika. Wyjac, rozwalkowac (ok. 0,5cm), wycinac ciastka- cale i z dziurka. Jesli podczas przygotowania ciasto sie rozgrzeje zbytnio, wlozyc na pare min. do zamrazalnika. Piec w goracym piekarniku: 175° / 12-16min ( te z dziurka pieka sie szybciej). Musza byc leciutko zrumienione. Wystudzic. Przekladac dzemem, posypac cukrem pudrem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy