Składniki
Ciasto
- 230 gramów zimnego masla w kawalkach
- 2 zòltka
- 200 gramów cukru (najlepiej pudru)
- 30 gramów ml zimnego mleka
- 100 gramów orzeszków pistacjowych, niesolonych, bez łupinek, obranych ze skórki
- 350 gramów mąki
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatki
- ulubiony dzem, marmolada
- cukier puder do lukru
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki na ciasto: 25sek / obr 5. Wlozyc na 1h do zamrazalnika. Wyjac, rozwalkowac (ok. 0,5cm), wycinac ciastka- cale i z dziurka. Jesli podczas przygotowania ciasto sie rozgrzeje zbytnio, wlozyc na pare min. do zamrazalnika. Piec w goracym piekarniku: 175° / 12-16min ( te z dziurka pieka sie szybciej). Musza byc leciutko zrumienione. Wystudzic. Przekladac dzemem, posypac cukrem pudrem.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz