3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto z malinami z migdałową nutką


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

Piana

  • 100 g płatków migdałowych
  • 6 białek
  • 250 g cukru pudru

Masa kremowa

  • 3 opakowania śmietan-fixu (9g/op.)
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1/2 litra śmietany kremówki 30% schłodzonej
  • 2 opakowania serka kremowego "Bieluch"

Masa malinowa

  • 1/2 litra wody
  • 2 galaretki malinowe
  • 500 g mrożonych malin

Ciasto

  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g mąki tortowej
  • 150 g margaryny
  • 1 cukier waniliowy, lub 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego wykonanego w TM
  • 100 g cukru
  • 6 żółtek
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Masa malinowa
  1. 1. Do czystego naczynia miksującegow wlać 500 ml wody. Zagotować 5 min/100stopni/obr.1. Gdy woda zacznie się gotować zwiększyć obroty do poz. 2 i przez otwór w naczyniu miksującym wsypać galaretki. Dokładnie wymieszać.


    2. Do gorącej galaretki w  naczyniu miksującym wypać mrożone maliny, wymieszać aż zgęstnieją na obr. 1-2.


    3. Masę malinową wykładamy na I ciasto,przykrywamy masą kremową i nakładamy II ciasto.


     


    SMACZNEGOtmrc_emoticons.-)


     

  2. Piana
  3. 1.Na noże w naczyniu miksujacym założyć motylek.


    2. Do naczynia miksującego wlać białka, dodać szczyptę soli, ubijać 4 min/obr.3-4, po upływie ok. 1,5 minuty przez otwór w pokrywie dodawać stopniowo wcześniej przygotowany cukier puder.


    3. Pianę podzielić na dwie części i rozsmarować na ciasta, a następnie posypać płatkami migdałów.


    4. Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni.

  4. Masa kremowa
  5. 1. Na noże w czystym i suchym naczyniu miksującym założyć motylek, wlać schłodzoną śmietanę, dodać cukier puder i śmietan-fix, ubić obr. 4, aż śmietana będzie sztywna.


    2. Dodać serki "Bieluch" i dokładnie wymieszać 30 sek/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia.


     


     

  6. Ciasto
  7. 1. Do naczynia miksującego włożyć żółtka, cukier, cukier waniliowy i margarynę, zmiksować na puszystą masę czas - 1-1,5 min. obr. 4.


    2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia zmiksować, aż masa zgęstnieje ok. 1 minuty/obr.3.


    3. Ciasto rozłożyć na dwie blachy wyłożne papierem do pieczenia.


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto zostało zrobione. Trochę kolejność mnie...

    Zgłoszony przez MartiniŁB na lutego 27, 2018 at 13:03.

    Ciasto zostało zrobione. Trochę kolejność mnie pogubiła, więc musiałam nieco improwizować. Galaretka baardzo długo mi tęgła. Jednakże wyszło przepyszne, goście prosili dokładkę tmrc_emoticons.) i na wynos tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiam na duej blaszce Porcja ciasta razy 2

    Zgłoszony przez canett na maja 27, 2017 at 17:03.

    Robiłam na dużej blaszce. Porcja ciasta razy 2

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne ciasto, lekkie,

    Zgłoszony przez MagdaRo na września 3, 2016 at 12:07.

    Świetne ciasto, lekkie, trochę słodkie więć dałam mniej cukru, margarynę zastąpiłam masłem i bieluchy te o mniejszej zawartości tłuszczu. ( dla spokoju sumienia! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja piekłam na normalnych

    Zgłoszony przez gabik31 na września 19, 2015 at 16:34.

    Ja piekłam na normalnych dużych prostokątnych blaszkach mniam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pycha i do tego cudnie

    Zgłoszony przez gabik31 na września 19, 2015 at 16:33.

    Ciasto pycha i do tego cudnie wygląda

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam i mam pytanie co do

    Zgłoszony przez thermidoda na września 9, 2015 at 02:32.

    Witam i mam pytanie co do wielkości blachy.

    Serdecznosci 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto robi furorę.Proponuje

    Zgłoszony przez barpop na maja 31, 2015 at 09:29.

    Ciasto robi furorę.Proponuje jezeli chodzi o  galaretke zrobić-tradycyjnie-tzn.zagotować wodę tak jak w przepisie,dodac galaretki,rozpuścić i dodac zrozone maliny.Galaretka tężeje bardzo szybko,a maliny sa dobrze wyczuwalne w trakcie jedzenia.JAk galaretke robi się w termomixie to robi sie długo i powstaje miazga.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak pieczesz ciasta z pianą

    Zgłoszony przez barpop na lutego 28, 2015 at 21:42.

    Jak pieczesz ciasta z pianą pojedynczo czy obydwa na raz?A jeżeli obydwa na raz to na jakich poziomach?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto rozkladamy na blaszki

    Zgłoszony przez barpop na lutego 1, 2015 at 11:58.

    Ciasto rozkladamy na blaszki o jakich wymiarach?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne :) znika w

    Zgłoszony przez EstiMalina na listopada 30, 2014 at 08:11.

    Ciasto pyszne tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) znika w mgnieniu oka tmrc_emoticons.) ja serek Bieluch zastąpiłam mascarpone  tmrc_emoticons.;) ale wersje z bieluchem wypróbuje następnym razem bo już mam " zamówienie " na nie tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;) [[wysiwyg_imageupload:2248:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam serdecznie czy ktoś

    Zgłoszony przez m-pisarzewska na listopada 19, 2014 at 22:39.

    Witam serdecznie czy ktoś może mi doradzić co zrobiłam złe (a może to sprawa złej galaretki ?) zrobiłam wszystko  dokładnie tak jak w przepisie z punktu Masa Malinow. Zagotowałam wodę wsypałem galaretki  zwiększyłam obroty dodałam maliny i potrzymalam dłużej 5-7 min aż zgęstnieje. (Może za krotko?) bo nic nie zgęstniało. Nie mogę wylać takiej zadkiej galaretki jak woda na ciasto. Czy trzymaliscie to chwile w lodowce aż lekko sie zetnie?? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda pieknie... zrobie

    Zgłoszony przez Agulacz na marca 16, 2014 at 22:38.

    Wygląda pieknie... zrobie jutro tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda pieknie... zrobie

    Zgłoszony przez Agulacz na marca 16, 2014 at 22:38.

    Wygląda pieknie... zrobie jutro tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Joasiu to było pyszne  

    Zgłoszony przez marzka13 na stycznia 23, 2014 at 12:07.

    Joasiu to było pyszne tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Myślę, że była by to świetna

    Zgłoszony przez Luberdowie na stycznia 22, 2014 at 09:28.

    Myślę, że była by to świetna propozycjana torcik urodzinowy, wiosenno-letni tmrc_emoticons.) Rewelacja smakowa!!! Polecam tmrc_emoticons.) Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje :-)Ciesze sie ze

    Zgłoszony przez JoasiaD na stycznia 21, 2014 at 23:02.

    Dziekuje tmrc_emoticons.-)Ciesze sie ze smakowalo.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje

    Zgłoszony przez JoasiaD na stycznia 21, 2014 at 23:02.

    Dziekuje tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasteczko rewelacyjne,

    Zgłoszony przez ewemar na stycznia 21, 2014 at 22:46.

    Ciasteczko rewelacyjne, słodkie a zarazem kwaskowate. Suuper tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze