Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 czubate łyżeczki cynamonu
- 0,5 łyżeczki przyprawy korzennej
- 1 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jaja
- 90 gramów oleju
- 115 gramów cukru
- 190 gramów purre z dyni
- 200 gramów mąki pszennej 550
- 1 szczypty soli
-
6
52min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Cukier włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" i zmielić 5s/10.
Dodać olej oraz jajka 15s/5.
Dodać purre z dyni 10s/5
Następnie wsypać resztę sypkich składników i wymieszać 30s/5.
Przelać do keksówki i piec do suchego patyczka około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ciasto nie jest słodkie, idealne do ciepłego mleka. Jeżeli ktoś woli słodsze wypieki musi zwiększyć ilość cukru lub dodać rodzynki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz