3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto ucierane z dynią


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 czubate łyżeczki cynamonu
  • 0,5 łyżeczki przyprawy korzennej
  • 1 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • 90 gramów oleju
  • 115 gramów cukru
  • 190 gramów purre z dyni
  • 200 gramów mąki pszennej 550
  • 1 szczypty soli
  • 6
    52min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cukier włożyć do Blokada naczynia miksującego i zmielić 5s/10.

    Dodać olej oraz jajka 15s/5.

    Dodać purre z dyni 10s/5

    Następnie wsypać resztę sypkich składników i wymieszać 30s/5.

    Przelać do keksówki i piec do suchego patyczka około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto nie jest słodkie, idealne do ciepłego mleka. Jeżeli ktoś woli słodsze wypieki musi zwiększyć ilość cukru lub dodać rodzynki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy