3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto piaskowe do kawy


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 350 gramów mąki tortowej
  • 250 gramów cukru
  • 4 jajka kurze
  • 250 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olejek cytrynowy

Polewa

  • 120 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 90 gramów cukru
  • 3 łyżki wody
  • 4 łyżki kakao bez cukru
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlozyc maslo i cukier: 25sek / obr 5. Dodac zòltka, make, olejek i proszek: 40sek / obr 5. Bialka ubic na piane, delikatnie dodac do ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / 45min.

  2. Przygotowac polewe: do garnuszka wlozyc cukier wymieszany z kakao, dodac wode, zagotowac. Gdy cukier sie rozpusci, dodac maslo. Gotowac 3min, mieszajac.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • miękikie masło tzn, roztopione? dodałam...

    Zgłoszony przez Aga Iwa na grudnia 13, 2016 at 10:41.

    miękikie masło tzn, roztopione? dodałam nieroztopione i wyszło mi kruche ciasto, jak na mój gust połowa cukru z przepisu w zupełności wystarczy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha

    Zgłoszony przez kamila920 na października 31, 2016 at 22:01.

    Pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciacho świetne, szybko się

    Zgłoszony przez kasia16 na września 26, 2014 at 19:29.

    Ciacho świetne, szybko się robi i wychodzi rewelacyjne nawet jak się robi z "przeszkodami". Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze