Tu jesteś:
4
Składniki
25 porcja/porcje/porcji
Ciasto drożdżowe z kruszonką
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 170 g mąki pszennej
- 170 g mleka
- 170 g margaryny, do pieczenia
- 170 g cukru
- 80 g drożdży
- 700 g mąki, tortowej
- 2 łyżki oleju, słonecznikowego
-
6
1h 5min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Kruszonka:
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na kruszonkę, wymieszać 10 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
Ciasto: - Do naczynia miksującego wlać mleko, włożyć margarynę, cukier, cukier wanilinowy, jajka i drożdże, wymieszać 2 min/50ºC/obr. 4.
- Dodać mąkę i olej, wyrobić 3 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .
- Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę do pieczenia (25x35 cm), posypać kruszonką. Wstawić do zimnego piekarnika.
- Piec: 30 min/100ºC, następnie 25 min/160ºC.
- Kruszonka:
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa dałam dwa całe jajka. Ciasto wyszło...
Ja dałam dwa całe jajka. Ciasto wyszło przepyszne. Polecam
Rozumiem, że trzy pierwsze pozycje to składniki...
Rozumiem, że trzy pierwsze pozycje to składniki na kruszonkę?
W przepisie brakuje ilości jajek.
Najlepsze ciasto drozdzowe jakie jadlam i jedli...
Najlepsze ciasto drozdzowe jakie jadlam i jedli moi znajomi ten przepis jest mega kazdy byl zachwycony polecam 😊😊😊😊 i dziekuje za ten przepis 😊😊😊 robie to ciadto czesto i za kazdym razem jest jeszcze lepsze 😊😊