3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto drożdżowe z kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Ciasto drożdżowe z kruszonką

  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 170 g mąki pszennej
  • 170 g mleka
  • 170 g margaryny, do pieczenia
  • 170 g cukru
  • 80 g drożdży
  • 700 g mąki, tortowej
  • 2 łyżki oleju, słonecznikowego
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie


    1. Kruszonka:
      Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na kruszonkę, wymieszać 10 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
      Ciasto:

    2. Do naczynia miksującego wlać mleko, włożyć margarynę, cukier, cukier wanilinowy, jajka i drożdże, wymieszać 2 min/50ºC/obr. 4.

    3. Dodać mąkę i olej, wyrobić 3 min/ Blokada naczynia miksującego / Ciasto.

    4. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę do pieczenia (25x35 cm), posypać kruszonką. Wstawić do zimnego piekarnika.

    5. Piec: 30 min/100ºC, następnie 25 min/160ºC.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja dałam dwa całe jajka. Ciasto wyszło...

    Zgłoszony przez Grace07 na października 14, 2018 at 23:00.

    Ja dałam dwa całe jajka. Ciasto wyszło przepyszne. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rozumiem, że trzy pierwsze pozycje to składniki...

    Zgłoszony przez ewikp na marca 5, 2018 at 20:55.

    Rozumiem, że trzy pierwsze pozycje to składniki na kruszonkę?
    W przepisie brakuje ilości jajek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze ciasto drozdzowe jakie jadlam i jedli...

    Zgłoszony przez Milka1986 na marca 5, 2018 at 15:27.

    Najlepsze ciasto drozdzowe jakie jadlam i jedli moi znajomi ten przepis jest mega kazdy byl zachwycony polecam 😊😊😊😊 i dziekuje za ten przepis 😊😊😊 robie to ciadto czesto i za kazdym razem jest jeszcze lepsze 😊😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze