3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CIASTO CZEKOLADOWE-BROWNIES


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto czekoladowe-Brownies

  • 6 jajek
  • 400 gramów czarnej czekolady deserowej
  • 250 gramów cukru
  • 300 gramów masła
  • 1 cukier waniliowy
  • 50 gramów orzechow wloskich
  • 150 gramów mąki tortowej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Piekarnik rozgrzać do temp.200 stopni C.

    2.Do naczynia miksującego wrzucić orzechy,rozdrobnić 3s/obr.5, przełożyć do innego naczynia.

    3.Do naczynia miksującego włożyć masło,czekoladę w kawałkach ucierać 10min/70 stopni C/Gentle stir setting

    4.Wyciągnąć do innego naczynia. Umyć naczynie miksujące.

    5.Włożyć jajka i cukier 20s/obr.4

    6.Dodać cukier waniliowy, mąkę 1min/obr.3

    7.Dodać czekoladę z masłem wyrabiać 20s/obr.3

    8.Dodać rozdrobnione orzechy 10s/obr.2/Counter-clockwise operation

    9.Piec 20min, temp.200stopniC.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Doskonale smakuje z sosem angielskim.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • 10 minut ucierać maslo z

    Zgłoszony przez lunaris na sierpnia 24, 2013 at 13:30.

    10 minut ucierać maslo z czekoladą?? Czy to nie za długo?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze