Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto
- 70 g masła
- 140 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 jajka duże
- 250 g mąki
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
- 80 g mleka
- 50 g oleju
- 250 g żurawiny, suszonej
- sok z 1/2 cytryny
- skórka starta z 1 cytryny
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia wkładamy masło i rozpuszczamy 2min./60st/obr.1. i przelewamy do innego pojemnika. Następnie kolejno wkładamy cukier, cukier waniliowy i jajka i ucieramy 2 min./obr 4. Do utartej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia,sok z cytryny ze startą skórką , roztopione masło, mleko i olej i mieszamy 2 min/ Dokładamy 150 g żurawiny i mieszamy 10s/obr.3. Gotowe ciasto wylewamy do formy np. keksówki posypujemy resztą żurawiny i pieczemy 50 min w temp 180 stopni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne ciasto! Robię znowu
Bardzo smaczne ciasto! Robię znowu
Witam mam pytanie: jak
Witam mam pytanie: jak dodajemy...roztopione masło, mleko i olej i mieszamy 2 min/ ? jakie obroty. I jeszcze jedno jakiej długości keksówki użyć? Pozdrawiam
Do wypròbowania :bigsmile:
Do wypròbowania

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
