3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto bananowe


Wydrukuj:
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto bananowe

  • 300 gramy bananów, Pokrojonych
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczki ekstraktu z wanilli, Naturalnego
  • 200 gramów cukru
  • 125 gramów Masla, Pokrojonego
  • 70 gramów maślanki
  • 260 gramów mąki
  • 1 łyżeczek SODY
5

Przygotowanie

    Ciasto Bananowe
  1. Rozgrzać piekarnik do 180stC lub 160stC z termoobiegien.

    Pokrojone banany włożyć do Closed lid 3sec/obroty5.

    Przy pomocy kopystki zgarnąć babnany z brzegów Closed lid,

    Do Closed liddodać cukier, jaja, masło, maślankę i ekstrakt waniliowy, 10sec/obroty 5.

    Przez otwór wsypać mąkę i sodę 10sec/obr 5.

    Natłuścić formę/ Do wyłożonej papierem formy wylać ciasto.

    Piec 50-60min w zależności od piekarnika.

    Użyj drewnianego patyczka do nakłucia ciasta, aby sprawdzić czy jest gotowe. Jeżeli patyczek jest suchy ciasto się upiekło poprawnie.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Użycie odpowiedniej ilości cukru wedle upodobań co do słodkości ciasta.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • ciasto pyszne, wilgotne. Zamiast maślanki dałam...

    Zgłoszony przez chusteczka na marca 6, 2019 at 21:20.

    ciasto pyszne, wilgotne. Zamiast maślanki dałam jogurt naturalny. Cukru dodałam 100g, używam kokosowego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne!

    Zgłoszony przez Daria MK na września 28, 2017 at 07:49.

    Bardzo smaczne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychota! polecam! pierwszy raz nie wyszedl zakalec...

    Zgłoszony przez ib_vb na sierpnia 28, 2017 at 07:55.

    pychota! polecam! pierwszy raz nie wyszedl zakalec i nie oadlo mi ciasto bananowe.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobione, pyszne, polecam

    Zgłoszony przez TeresaN na lipca 25, 2017 at 16:05.

    zrobione, pyszne, polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne nie opado nie ma zakalca Polecam

    Zgłoszony przez mziela na maja 13, 2017 at 17:03.

    Pyszne, nie opadło, nie ma zakalca tmrc_emoticons.). Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest bardzo dobre, ja zamiast maślanki dałam...

    Zgłoszony przez matgma na kwietnia 14, 2017 at 19:00.

    Jest bardzo dobre, ja zamiast maślanki dałam jogurt naturalny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło bardzo pyszne, lecz z zakalcem, nie...

    Zgłoszony przez ikminik na lutego 5, 2017 at 13:03.

    Ciasto wyszło bardzo pyszne, lecz z zakalcem, nie wiem dlaczego? POLECAM innym, bo może to ja coś zrobiłam nie tak

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • anetawilczewska napisał:...

    Zgłoszony przez Patryk.zet na stycznia 25, 2017 at 15:41.

    anetawilczewska napisał:
    ej a co zrobiłeś z przepisem, że zostały tutaj tylko 3 składniki i to bez bananów ? tmrc_emoticons.D



    Juz wszystko jest, edytował em przepis na tablecie i szlag wszystko wzięło tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gdzie jest reszta przepisu? Ile maślanki ile...

    Zgłoszony przez Matwec na stycznia 25, 2017 at 10:45.

    Gdzie jest reszta przepisu? Ile maślanki ile cukru itd 😡

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ej a co zrobiłeś z przepisem, że zostały tutaj...

    Zgłoszony przez anetawilczewska na stycznia 25, 2017 at 08:01.

    ej a co zrobiłeś z przepisem, że zostały tutaj tylko 3 składniki i to bez bananów ? tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Patryk.zet napisał:...

    Zgłoszony przez anetawilczewska na stycznia 25, 2017 at 07:59.

    Patryk.zet napisał:
    do piczenia używałem tortownicy 22-24cm. sory za słabą reakcje tmrc_emoticons.D



    lepiej późno niż wcale tmrc_emoticons.D

    no to dzisiaj pieczemy tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ludwiczak napisał:...

    Zgłoszony przez anetawilczewska na stycznia 25, 2017 at 07:59.

    Ludwiczak napisał:
    anetawilczewska tmrc_emoticons.) domyślam sie ze chodzi o mała tortownice średnica ok 22 cm.



    dzięki za sugestię tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • do piczenia używałem tortownicy 22-24cm. sory za...

    Zgłoszony przez Patryk.zet na stycznia 24, 2017 at 19:01.

    do piczenia używałem tortownicy 22-24cm. sory za słabą reakcje tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam o jednego banana za mało i nie mam maślanki....

    Zgłoszony przez AsiaC na stycznia 24, 2017 at 12:18.

    Mam o jednego banana za mało i nie mam maślanki. Czym mogę to zastąpić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • anetawilczewska domyślam sie ze chodzi o mała...

    Zgłoszony przez Ludwiczak na stycznia 21, 2017 at 23:19.

    anetawilczewska tmrc_emoticons.) domyślam sie ze chodzi o mała tortownice średnica ok 22 cm.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto jest boskie już dwa razy musiałam upiec i...

    Zgłoszony przez Magdalena1987 na stycznia 21, 2017 at 20:01.

    Ciasto jest boskie już dwa razy musiałam upiec i nie wytrzymało nawet jednego dnia. Polecam gorąco :P

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jaka to blaszka? tortownica czy tradycyjna do...

    Zgłoszony przez anetawilczewska na stycznia 21, 2017 at 11:14.

    jaka to blaszka? tortownica czy tradycyjna do ciasta?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze