3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto bananowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto bananowe

  • 300 gramy bananów, Pokrojonych
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczki ekstraktu z wanilli, Naturalnego
  • 200 gramów cukru
  • 125 gramów Masla, Pokrojonego
  • 70 gramów maślanki
  • 260 gramów mąki
  • 1 łyżeczek SODY
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Ciasto Bananowe
  1. Rozgrzać piekarnik do 180stC lub 160stC z termoobiegien.

    Pokrojone banany włożyć do Closed lid 3sec/obroty5.

    Przy pomocy kopystki zgarnąć babnany z brzegów Closed lid,

    Do Closed liddodać cukier, jaja, masło, maślankę i ekstrakt waniliowy, 10sec/obroty 5.

    Przez otwór wsypać mąkę i sodę 10sec/obr 5.

    Natłuścić formę/ Do wyłożonej papierem formy wylać ciasto.

    Piec 50-60min w zależności od piekarnika.

    Użyj drewnianego patyczka do nakłucia ciasta, aby sprawdzić czy jest gotowe. Jeżeli patyczek jest suchy ciasto się upiekło poprawnie.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Użycie odpowiedniej ilości cukru wedle upodobań co do słodkości ciasta.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pychota! polecam! pierwszy raz nie wyszedl zakalec...

    Zgłoszony przez ib_vb na sierpnia 28, 2017 at 07:55.

    pychota! polecam! pierwszy raz nie wyszedl zakalec i nie oadlo mi ciasto bananowe.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobione, pyszne, polecam

    Zgłoszony przez TeresaN na lipca 25, 2017 at 16:05.

    zrobione, pyszne, polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne nie opado nie ma zakalca Polecam

    Zgłoszony przez mziela na maja 13, 2017 at 17:03.

    Pyszne, nie opadło, nie ma zakalca tmrc_emoticons.). Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest bardzo dobre, ja zamiast maślanki dałam...

    Zgłoszony przez matgma na kwietnia 14, 2017 at 19:00.

    Jest bardzo dobre, ja zamiast maślanki dałam jogurt naturalny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło bardzo pyszne, lecz z zakalcem, nie...

    Zgłoszony przez ikminik na lutego 5, 2017 at 13:03.

    Ciasto wyszło bardzo pyszne, lecz z zakalcem, nie wiem dlaczego? POLECAM innym, bo może to ja coś zrobiłam nie tak

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • anetawilczewska napisał:...

    Zgłoszony przez Patryk.zet na stycznia 25, 2017 at 15:41.

    anetawilczewska napisał:
    ej a co zrobiłeś z przepisem, że zostały tutaj tylko 3 składniki i to bez bananów ? tmrc_emoticons.D



    Juz wszystko jest, edytował em przepis na tablecie i szlag wszystko wzięło tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gdzie jest reszta przepisu? Ile maślanki ile...

    Zgłoszony przez Matwec na stycznia 25, 2017 at 10:45.

    Gdzie jest reszta przepisu? Ile maślanki ile cukru itd 😡

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ej a co zrobiłeś z przepisem, że zostały tutaj...

    Zgłoszony przez anetawilczewska na stycznia 25, 2017 at 08:01.

    ej a co zrobiłeś z przepisem, że zostały tutaj tylko 3 składniki i to bez bananów ? tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Patryk.zet napisał:...

    Zgłoszony przez anetawilczewska na stycznia 25, 2017 at 07:59.

    Patryk.zet napisał:
    do piczenia używałem tortownicy 22-24cm. sory za słabą reakcje tmrc_emoticons.D



    lepiej późno niż wcale tmrc_emoticons.D

    no to dzisiaj pieczemy tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ludwiczak napisał:...

    Zgłoszony przez anetawilczewska na stycznia 25, 2017 at 07:59.

    Ludwiczak napisał:
    anetawilczewska tmrc_emoticons.) domyślam sie ze chodzi o mała tortownice średnica ok 22 cm.



    dzięki za sugestię tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • do piczenia używałem tortownicy 22-24cm. sory za...

    Zgłoszony przez Patryk.zet na stycznia 24, 2017 at 19:01.

    do piczenia używałem tortownicy 22-24cm. sory za słabą reakcje tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam o jednego banana za mało i nie mam maślanki....

    Zgłoszony przez AsiaC na stycznia 24, 2017 at 12:18.

    Mam o jednego banana za mało i nie mam maślanki. Czym mogę to zastąpić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • anetawilczewska domyślam sie ze chodzi o mała...

    Zgłoszony przez Ludwiczak na stycznia 21, 2017 at 23:19.

    anetawilczewska tmrc_emoticons.) domyślam sie ze chodzi o mała tortownice średnica ok 22 cm.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto jest boskie już dwa razy musiałam upiec i...

    Zgłoszony przez Magdalena1987 na stycznia 21, 2017 at 20:01.

    Ciasto jest boskie już dwa razy musiałam upiec i nie wytrzymało nawet jednego dnia. Polecam gorąco :P

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jaka to blaszka? tortownica czy tradycyjna do...

    Zgłoszony przez anetawilczewska na stycznia 21, 2017 at 11:14.

    jaka to blaszka? tortownica czy tradycyjna do ciasta?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze