Tu jesteś:
4
Składniki
8 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasto bananowe
- 300 gramy bananów, Pokrojonych
- 2 jaja
- 1 łyżeczki ekstraktu z wanilli, Naturalnego
- 200 gramów cukru
- 125 gramów Masla, Pokrojonego
- 70 gramów maślanki
- 260 gramów mąki
- 1 łyżeczek SODY
-
6
1h 50min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do 180stC lub 160stCz termoobiegien.
Pokrojone banany włożyć do"Blokada naczynia miksującego" 3sec/obroty5.
Przy pomocy kopystki zgarnąć babnany z brzegów"Blokada naczynia miksującego" ,
Do"Blokada naczynia miksującego" dodać cukier, jaja, masło, maślankę i ekstrakt waniliowy, 10sec/obroty 5.
Przez otwór wsypać mąkę i sodę 10sec/obr 5.
Natłuścić formę/ Do wyłożonej papierem formy wylać ciasto.
Piec 50-60min w zależności od piekarnika.
Użyj drewnianego patyczka do nakłucia ciasta, aby sprawdzić czy jest gotowe. Jeżeli patyczek jest suchy ciasto się upiekło poprawnie.
Ciasto Bananowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Użycie odpowiedniej ilości cukru wedle upodobań co do słodkości ciasta.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzciasto pyszne, wilgotne. Zamiast maślanki dałam...
ciasto pyszne, wilgotne. Zamiast maślanki dałam jogurt naturalny. Cukru dodałam 100g, używam kokosowego.
Bardzo smaczne!
Bardzo smaczne!
pychota! polecam! pierwszy raz nie wyszedl zakalec...
pychota! polecam! pierwszy raz nie wyszedl zakalec i nie oadlo mi ciasto bananowe.
zrobione, pyszne, polecam
zrobione, pyszne, polecam
Pyszne nie opado nie ma zakalca Polecam
Jest bardzo dobre, ja zamiast maślanki dałam...
Jest bardzo dobre, ja zamiast maślanki dałam jogurt naturalny.
Ciasto wyszło bardzo pyszne, lecz z zakalcem, nie...
Ciasto wyszło bardzo pyszne, lecz z zakalcem, nie wiem dlaczego? POLECAM innym, bo może to ja coś zrobiłam nie tak
anetawilczewska napisał:...
Juz wszystko jest, edytował em przepis na tablecie i szlag wszystko wzięło
Gdzie jest reszta przepisu? Ile maślanki ile...
Gdzie jest reszta przepisu? Ile maślanki ile cukru itd 😡
ej a co zrobiłeś z przepisem, że zostały tutaj...
ej a co zrobiłeś z przepisem, że zostały tutaj tylko 3 składniki i to bez bananów ?
Patryk.zet napisał:...
lepiej późno niż wcale
no to dzisiaj pieczemy
Ludwiczak napisał:...
dzięki za sugestię
do piczenia używałem tortownicy 22-24cm. sory za...
do piczenia używałem tortownicy 22-24cm. sory za słabą reakcje
Mam o jednego banana za mało i nie mam maślanki....
Mam o jednego banana za mało i nie mam maślanki. Czym mogę to zastąpić?
anetawilczewska domyślam sie ze chodzi o mała...
anetawilczewska
domyślam sie ze chodzi o mała tortownice średnica ok 22 cm.
Ciasto jest boskie już dwa razy musiałam upiec i...
Ciasto jest boskie już dwa razy musiałam upiec i nie wytrzymało nawet jednego dnia. Polecam gorąco :P
jaka to blaszka? tortownica czy tradycyjna do...
jaka to blaszka? tortownica czy tradycyjna do ciasta?