Tu jesteś:
4
Składniki
Ciastka - ziarna kawy
- 125 gramów masło, niesolone
- 215 gramów mąki pszennej
- 50 gramów mąki ziemniaczanej
- 2 żółtka
- 100 gramów cukru
- 2 czubate łyżeczki kawy, mielonej
- 2 czubate łyżeczki kakao naturalne, niesłodzone
- 0,5 łyżki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy, opcjonalnie
-
6
1h 0min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wymieszać, 3 minuty interwał. Jeśli ciasto dalej jest sypkie, wydlużyć czas mieszania.
Ulepić z niego kulę i schłodzić przynajmniej 30 minut.
Wylepiać małe kulki, na każdej wyciąć rowek tępą stroną noża. - Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do czasu przygotowania nie wliczyłam tych 30 minut na schłodzenie ciasta.
Podczas wycinania rowków trzeba uważać aby nie były zbyt głębokie ani szerokie.
Rozmiar ziaren zależy od upodobania przygotowujacego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz