 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 01/11/16
                            
                zmieniono dnia: 01/11/16
                    Składniki
Bałkański burek z ciasta filo
- 4 listki ciasta filo
- 400-500gr serka śmietankowego
- 1 kostka fety
- 1 jajko
- pieprz lub pieprz ziołowy do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Sery, jajko i białko z drugiego jajka wymieszać obr. 6, 15 sekund, doprawić pieprzem. Na papierze do pieczenia rozłożyć pierwszy płat ciasta. Rozsmarować masą serową, przykryć następnym płatem i tak do ostatniego płata. Ostatni płat posmarować żółtkiem. Upiec w temp. 180 stopni, ok 20 minut. Podawać na ciepło. Danie można wykorzystać nastepnego dnia po odgrzaniu.
Przygotowanie farszu
Porady
Zamiast serów śmietankowych i fety można użyć innego dowolnego sera. Ważne, by jego smak był słono-kwaśny.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Ale to nie jest burek. Burek jest z miesem. To jest sirnica )
)