3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciastka marchewkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • _ 125 g masła
  • _100 g cukru, zwykłego
  • _ 80 g cukru brązowego
  • _1 cukier waniliowy
  • _1 jajko
  • _320 g mąki
  • _180 g marchewki
  • _1 1/2 łyżeczkisody lub proszku do pieczenia
  • _1/2 łyżeczki soli
  • _120 g rodzynek
  • 6
    40min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1_ do naczynia miksującego  włożyć marchew pokrojoną na 1,5 cm kawałki

    2_marchew zmiksować czas 2 min  poz. 6

    3_przełożyć  puree z marchwi  do  miseczki

    4_do naczynia miksującego wsypać cukier wanilinowy , zwykły i brązowy, dodać masłoi , jajko i ucierać czas 3 min poz.4

    5_do utartej masy dodać pozostałe składniki oprócz rodzynek

    6_wymieszać czas2min. poz.6

    7__dodać rodzynki i wymieszaćczas 10 sek. obr.odwrotne poz.4

    8_łyżką nakładać ciasto na blachę

    9_wstawić do nagrzanego piekarnika  (170 oC)

    10_piec w tej temperaturze 20 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis trochę zmieniłam. Najpierw zmiksowałam...

    Zgłoszony przez SowaM na stycznia 2, 2020 at 21:22.

    Przepis trochę zmieniłam. Najpierw zmiksowałam marchew a następnie dodałam smalec w proporcjach jak jest oryginalnie. Smalec z marchwią podgrzałam by się rozpuścił temp 50/ obr 3/ min 2. Następnie dodałam jajko i cukier ale tylko biały (nie lubię zbyt słodkich ciastek) umierałam jak podane w przepisie a następnie resztę składników według orginalnego przepisu. Jedyne co jeszcze dodałam to 40 gram migdałów posiekanych.

    Pieklam 13minut w 150 stopniach.

    Wyszło mi 30 ciastek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze