3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciastka francuskie z cukrem trzcinowym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

ciastka

  • 370 g mąki
  • 190 g masła
  • 180 g śmietany 30%, gęsta
  • 1 łyżki spirytusu
  • 1 jajko kurze, roztrzepane, do posmarowania ciastek
  • cukier trzcinowy, do posypania
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciastek
  1. Do Closed lid wkładamy mąkę, masło, śmietanę, spirytus mieszamy 1min 30 sek./Dough mode.

    2.Z ciasta kształtujemy kulę i wkładamy na ok. 2 godz. do lodówki.

    Po wyjęciu z lodówki ciasto jest dość twarde, należy kroić je w grube plastry, potem rozwałkowywać je na obsypanej mąką stolnicy, na dość cienkie ciasto i wykrajać dowolne kształty.

    Posmarować ciastka roztrzepanym jajkiem i posypać dość obficie cukrem trzcinowym.

    Piec ok. 15 min. w 180 stopniach.

    Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy