Tu jesteś:
4
Składniki
16 porcja/porcje/porcji
- 600 g wiśni, ze słoika, odsączonych
- 200 g mleka, (1,5%)
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 50 g cukru
- 40 g drożdży
- 380 g mąki pszennej
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- mleko skondensowane (4%), niewielka ilość do polania ciasteczek
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, oprócz wiśni i mleka, wymieszać 3 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" , przełożyć do innego naczynia i zostawić do wyrośnięcia na 30 min.
- Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, wycinać krążki (Ø 12), położyć na nie porcję wiśni i uformować ciasteczka w formie pierożków.
- Ciasteczka umieścić na wyłożonej papierem blasze do pieczenia, polać niewielką ilością mleka skondensowanego, piec w nagrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 20 min/temp. 200°C.
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, oprócz wiśni i mleka, wymieszać 3 min/
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzdo wypróbowania :) wiśnie w
do wypróbowania
wiśnie w słoiku mam jeszcze z tamtego roku 