3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasteczka (pierniczki) pełnoziarniste z orzechami i żurawiną


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Ciasteczka

  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 80 g orzechów nerkowca
  • 180 g suszonej żurawiny
  • 80 g masła
  • 180 g miodu
  • 1 łyżka dżemu pomarańczowego
  • 3 płaskie łyżeczki do herbaty przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
5

Przygotowanie

    Wykonanie
  1. 1. Orzechy nerkowca i suszoną żurawinę włożyć do Closed lid i mocno rozdrobnić 12 sek/7 obr.

    2. Dodać masło, dżem pomarańczowy i miód - podgrzać 5 min/100st/obr 1

    3. Składniki pozostawić do przestudzenia

    4. Następnie dodać pozostałe składniki i mieszamy 2minClosed lidDough mode

    5. Na stolnicy rozwałkowujemy niezbyt cienko i foremkami wykrawamy kształty

    6. Pieczemy  w 180 stopniach - ok 12 minut

    7. Po wystudzeniu dekorujemy wg uznania (czekoladą, lukrem lub cukrem pudrem)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Do pomocy zaprośmy dzieci - wspaniała wspólna zabawa


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz