Tu jesteś:
4
Składniki
- 70 g czekolady, grubo posiekanej
- 1 żółtko
- 1 jajko
- 50 g mąki krupczatki
- 200 g mąki tortowej
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/3 łyżeczki soli
- 160 g cukru
- 120 g masła
- 1/2 szklanki orzechów włoskich, niezbyt drobno posiekanych
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
piekarnik rozgrzać do 180 st C
Cukier zmielić 10s/obr 10 dodać masło pokrojone na kostki zmielić 10s/obr 5.
założyć motylek
Ucierać 1min/obr 3-4 dodać jajko i żółtko ucierać 2 min/obr 3-4.
Wyciągnąć motylek, dodać mąkę, sól i sodę. Wyrabiać 2min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" . Po tym czasie dodać orzechy i czekoladę, wymieszać kopystką.
wykładać na blachę kulki wielkości orzechów włoskich, zachowując odległość.
Piec ok 15min do zaróżowienia się ciasteczek.
Cisteczka
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz