Tu jesteś:
4
Składniki
30 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasteczka kruche bezglutenowe
- 200 g mąki kukurydzianej
- 40 g mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 30 g cukru pudru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 4 łyżki zimnej wody
-
6
1h 32min
Czas całkowity 1h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki, wyrobić 20 s/obr.5.
- Ciasto zagnieść i uformować wałek o średnicy ok. 4 cm. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na 1h.
- Piekarnik nagrzać do 190°C.
- Po 1h ciasto wyjąć z lodówki. Wałek ciasta pokroić na 0,5 cm plastry, w każdym plastrze można odbić wzór widelcem lub tłuczkiem do kotletów.
- Piec 12 minut w 190°C.
Podawać po ostudzeniu.
Ciasteczka kruche bezglutenowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz