3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chałka


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 2 żółtka
  • 1 jajko
  • 100 g `masła
  • 150 g mleka
  • 50 g cukru
  • 1 cukier waniliowy (16 g)
  • 50 g drożdży
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczek soli
  • 6
    30min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Chałka
  1. do naczynia włożyć jajka, masło, mleko, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać czas 1,5 min, temp. 50 st C, obr. poz. 5

    następnie dodawać kolejno pozostałe składniki (wg podanej kolejności) i wyrabiać czas 3 min, obr. poz. Interwał, wyłozyć i pozostawić do wyrośnięciauformować warkocz, włożyć do wąskiej formy o dł. 40 cmposmarować warkocz białkiem i posypać kruszonką

    piec w 180-200 st C

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam kilka razy i zawsze wychodzi pyszna....

    Zgłoszony przez Lili Anna na listopada 28, 2018 at 20:45.

    Robiłam kilka razy i zawsze wychodzi pyszna. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musi byc pyszna! Końiecznie wyprobuje -

    Zgłoszony przez Leonek2013 na września 18, 2018 at 15:04.

    Musi byc pyszna! Końiecznie wyprobuje -tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis mega ! polecam

    Zgłoszony przez Gonia784 na września 16, 2018 at 16:22.

    Przepis mega !Love polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny czy po wyrobieniu i przełożenia do...

    Zgłoszony przez mamaAnastazji na sierpnia 29, 2017 at 14:06.

    Dziewczyny czy po wyrobieniu i przełożenia do miski ciasto ma być płynne?, bo mi takie wyszło a zrobiłam wszystko dokładnie jak w książce podane było.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja - Pyszna nawet na drugi dzie -

    Zgłoszony przez anneetta17 na czerwca 3, 2017 at 13:55.

    Rewelacja tmrc_emoticons.-) Pyszna nawet na drugi dzień.. tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyyyyysznaaaaa . Idealna. Dodałam rodzynki i...

    Zgłoszony przez 75ania na lutego 6, 2017 at 22:37.

    Pyyyyysznaaaaa . Idealna. Dodałam rodzynki i żurawinę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piękna i smaczna

    Zgłoszony przez 75ania na stycznia 22, 2017 at 20:54.

    Piękna i smaczna tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chałeczka wyśmienita Polecam przepis

    Zgłoszony przez mszagun na stycznia 10, 2017 at 22:06.

    Chałeczka wyśmienita tmrc_emoticons.) Polecam przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra i szybko się robi Moja upiekła...

    Zgłoszony przez Mac na stycznia 8, 2017 at 12:17.

    Bardzo dobra i szybko się robi tmrc_emoticons.) Moja upiekła się w 20 minut .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYYYYSZNA!!!!

    Zgłoszony przez annafilip na listopada 11, 2016 at 22:31.

    Smile PYYYYSZNA!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak długo ciato musi rosnąć

    Zgłoszony przez majaam na października 18, 2016 at 21:33.

    Jak długo ciato musi rosnąć

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak długo pieczemy?

    Zgłoszony przez Malota na października 16, 2016 at 18:31.

    Jak długo pieczemy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialny przepis. Chałka

    Zgłoszony przez madzia04_ml na września 21, 2016 at 16:58.

    Genialny przepis. Chałka wyrosła ogromna i przepyszna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialny przepis. Chałka

    Zgłoszony przez madzia04_ml na września 21, 2016 at 16:57.

    Genialny przepis. Chałka wyrosła ogromna i przepyszna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialny przepis. Chałka

    Zgłoszony przez madzia04_ml na września 21, 2016 at 16:57.

    Genialny przepis. Chałka wyrosła ogromna i przepyszna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest genialny!!! Ja

    Zgłoszony przez ezaremba555 na sierpnia 26, 2016 at 10:21.

    Przepis jest genialny!!! Ja również nie czekałam aż samo wyrośnie, a wstawiłam najpierw na 30min na 40stopni, pięknie wyrosła, potem zwiększyłam na 180 i jeszcze 20min. Rewelacja, zaraz robię kolejną na kolację Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis sprawdzony. Chałka

    Zgłoszony przez perlitek na sierpnia 18, 2016 at 07:45.

    Przepis sprawdzony. Chałka znikała ekspresowo tmrc_emoticons.) Przepyszna.

    Kruszonka zrobiona też w TM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chaleczka pyszna,lekka jak

    Zgłoszony przez 007elka na grudnia 31, 2015 at 14:37.

    Chaleczka pyszna,lekka jak chmurka,znika w tempie ekspresowym.ja skrocilam czas pieczenia .moj piekarnik szybko piecze.wystarczylo 20 min.jutro powtórka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis

    Zgłoszony przez Puchasia na grudnia 23, 2015 at 21:17.

    Super przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis

    Zgłoszony przez Puchasia na grudnia 23, 2015 at 21:17.

    Super przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszla bez problemu i w

    Zgłoszony przez JANIA0811 na listopada 6, 2015 at 16:45.

    Wyszla bez problemu i w czasie expresowym. zaczynam z thermomixem wiec zachwyca mnie czas w jakim jest wszystko zrobione. Uwielbia jesc drozdzowe ciasto ale przygotowywanie go bez thermomix bylo uciazliwe tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dopiero zaczynam zabawe z

    Zgłoszony przez gonia46 na września 22, 2015 at 15:00.

    dopiero zaczynam zabawe z termomixem.Chałka wyszła extra!dałam na dużą blaszke i wyszła dość szeroka.pychota!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszła mi jak z obrazka.

    Zgłoszony przez Goleń na marca 24, 2015 at 18:41.

    Wyszła mi jak z obrazka. Pycha.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszła piękna i bardzo

    Zgłoszony przez marthusia1 na stycznia 17, 2015 at 18:17.

    Wyszła piękna i bardzo smaczna. Może tylko następnym razem dodam więcej cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chałkę wstawiłam na 30 min.

    Zgłoszony przez marthusia1 na stycznia 17, 2015 at 17:06.

    Chałkę wstawiłam na 30 min. do piekarnika na 40stopni. Wyrosła jak szalona! Teraz się piecze. Zobaczymy czy się uda

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze