3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cantucci


Wydrukuj:
4

Składniki

60 kawałek/kawałki/kawałków

  • skòrka cytryny, lub pomarańczy
  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g cukru
  • 4 jaja
  • 2 łyżki masło
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 300 g Migdałów, ze skórką
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Nagrzać piekarnik do temp. 150°C.

    2. Połowę migdałów posiekać, resztę zostawić w całości.

    3. Do naczynia miksującego wsypać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, jajka wyrabiać 1 min/obr. 5.

    4. Dodać resztę migdałów, wymieszać 20 s/obr.

    5. Ciasto położyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia i uformować bagietki (długość 30 cm, szerokość 3 cm). Ułożyć je w pewnej odległości od siebie i piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 150°C przez 25 minut, dopóki nie nabiorą złocistego koloru.

    6. Po wyjęciu ciasto będzie miękkie. Ostrym nożem pokroić bagietki ukośnie na kawałki (o grubości 1 cm).

    7. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem z odrobiną mleka i wstawić do piekarnika na 20 minut.

    8. Wyjąć ostudzić, obrócić i posmarować jajkiem drugą stronę ciastek. Ponownie wstawić do piekarnika i podpiekać aż się zrumienią.

    9. Wyjąc i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy