Składniki
- 40 g drożdży
 - pół szklanki cukru
 - 1 łyżeczek łyżka cukru waniliowego
 - 250 mililitrów mleka
 - 70 g masła
 - 2 żółtka
 - 60 dag mąki
 - szczypta soli
 - 2 białka, do posmarowania bułeczek
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pamiętajmy, że wszystkie składniki powinny mieć jednakową temperaturę (najlepiej pokojową).
Do naczynia miksującego wkładamy: drożdże, cukier, cukier waniliowy, żółtka i pół szklanki mleka. Mieszamy temp 37 stopni 2 min. Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy zaczyn "ruszy" dodajemy pozostałe mleko, przesianą mąkę i roztopione masło. Wyrabiamy
"Ciasto"  3-4 minuty na gładkie ciasto i odstawimy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto urośnie, formujemy bułeczki, bądź warkocze i układamy na blaszce. Smarujemy białkiem.Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni C.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        

                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Wygląda smakowicie ale zabrakło przepisu na kruszonkę