Składniki
30 porcja/porcje/porcji
- 40 g drożdży
- pół szklanki cukru
- 1 łyżeczek łyżka cukru waniliowego
- 250 mililitrów mleka
- 70 g masła
- 2 żółtka
- 60 dag mąki
- szczypta soli
- 2 białka, do posmarowania bułeczek
-
6
1h 5min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Pamiętajmy, że wszystkie składniki powinny mieć jednakową temperaturę (najlepiej pokojową).
Do naczynia miksującego wkładamy: drożdże, cukier, cukier waniliowy, żółtka i pół szklanki mleka. Mieszamy temp 37 stopni 2 min. Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy zaczyn "ruszy" dodajemy pozostałe mleko, przesianą mąkę i roztopione masło. Wyrabiamy "Ciasto" 3-4 minuty na gładkie ciasto i odstawimy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto urośnie, formujemy bułeczki, bądź warkocze i układamy na blaszce. Smarujemy białkiem.
Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni C.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWygląda smakowicie ale
Wygląda smakowicie ale zabrakło przepisu na kruszonkę