3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki maślane z kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

  • 40 g drożdży
  • pół szklanki cukru
  • 1 łyżeczek łyżka cukru waniliowego
  • 250 mililitrów mleka
  • 70 g masła
  • 2 żółtka
  • 60 dag mąki
  • szczypta soli
  • 2 białka, do posmarowania bułeczek
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Pamiętajmy, że wszystkie składniki powinny mieć jednakową temperaturę (najlepiej pokojową).

    Do naczynia miksującego wkładamy: drożdże, cukier, cukier waniliowy, żółtka i pół szklanki mleka. Mieszamy temp 37 stopni 2 min. Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy zaczyn "ruszy" dodajemy pozostałe mleko, przesianą mąkę i roztopione masło. Wyrabiamy Ciasto 3-4 minuty na gładkie ciasto i odstawimy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto urośnie, formujemy bułeczki, bądź warkocze i układamy na blaszce. Smarujemy białkiem.

    Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni C.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wygląda smakowicie ale

    Zgłoszony przez Asiak1 na sierpnia 13, 2012 at 10:54.

    Wygląda smakowicie ale zabrakło przepisu na kruszonkę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze