Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Brownie
- 280 g masła
- 250 g czekolada 70%
- 220 g cukru
- 0,1 litra wody
- 80 g mąki
- 3 jajka
-
6
33min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C.
2. Zalozyc motylek.Do naczynia miksujacego dodac maslo, czekolade,cukier, wode.Wymieszac 5min/70C/5obr.
3. W misce roztrzepac rozga jajka z maka. Dodac do masy czekoladowej. Wymieszac 3min/3obr.
4. Ciasto przelac do naczynia 22cm. Piec w temp. 180 stopni, 25 min.
BROWNIE
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawac z pure z malin, na goraco lub zimno.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzUWAGA!!!! ...
UWAGA!!!!
Bardzo wazna uwaga! Nie nalezy uzywac motylka na obrotach 5 jak wskazuje na to przepis. Moj sie zepsul!
Nalezy maksymalnie uzywac go na obrotach 4, a czekolada powinna byc pokrojona na bardzo male kawalki.
Używając motylka obroty max 4.
Używając motylka obroty max 4.