3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BROWNIE Z ORZECHAMI – WALENTYNKOWE


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

BROWNIE Z ORZECHAMI – WALENTYNKOWE

  • 100 g czekolada
  • 125 g masło
  • 125 g cukier
  • 2 jajko
  • 35 g mąka
  • 20 g kakao
  • 1 łyżeczek proszek do pieczenia
  • 50 g Orzechy, ziemne
5

Przygotowanie

  1. Foremkę ( np. keksówkę ) smarujemy odrobiną masła i wykładamy papierem do pieczenia. rozgrzewamy piekarnik na 180 °

    Do Closed lid włóż orzechy - rozdrabniamy ( można kupić juz rozdrobnione) 3 sek/ obr 6, przekładamy do innego naczynia, następnie wkładamy do Closed lid czekoladę połamaną w kostki, rozdrobnić 10 sek / obr 6, po rozdrobieniu podgrzewamy 2 min/ tem 37 °/ obr 1,nastepnie dodać pozostałe składniki (bez orzechów) czas 1,5 min / obr 4, dodać orzechy 30 sek / Counter-clockwise operation 2, wylewamy do foremki, wyrównujemy.

    Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.25-30 minut.

    Gotowe ciasto powinno być lekko sprężyste, lekko wilgotne w środku.

    Studzimy i za pomocą foremek wycinamy serca.

    Gotowe posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy.



    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy