3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Brownie z czarnej fasoli


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Brownie z czarnej fasoli

  • 400 gramów czarna fasola ugotowana lub z puszki
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki kakao
  • 100 gramów daktyli, suszonych, bez pestek
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1/4 łyżeczki sól
  • 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 3 łyżki czekoladowych wiórków
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Namoczyć daktyle w gorącej wodzie przez 30 min., odsączyć.
  2. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
  3. Opłukać i odsączyć fasolę.
  4. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki (oprócz wiórków czekoladowych) i zmiksować pomagając sobie kopystką (1 min/obr. 6-10).
  5. Do naczynia miksującego dodać czekoladowe wiórki i wymieszać 15s/obr.2.
  6. Wylać masę na przygotowaną blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem).
  7. Piec ok 25 min (nie za długo bo będzie suche!). Ciasto jest dobre, gdy wetknięta wykałaczka jest sucha.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy