3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BŁYSKAWICZNE CIASTO Z OWOCAMI


Wydrukuj:
4

Składniki

24 kawałek/kawałki/kawałków

OWOCE

KRUSZONKA

  • 140 g mąki
  • 100 g masła
  • 100 g cukru

CIASTO

  • 1 MARGARYNA 250G, MIĘKKA - WARTO WYJĄC Z LODÓWKI NA JAKIŚ CZAS PRZED PRZYGOTOWANIEM CIASTA
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 240 g mąki, OK 2 SZKLANKI
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 190 g cukru, NIEPEŁNA 1 SZKLANKA
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    CIASTO POD OWOCE
  1. MARGARYNĘ UCIERAMY Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM(2 MIN/OBR 4)DODAJEMY JAJKA   (30 S/OBR4)ZDEJMUJEMY ZE ŚCIANEK I DODAJEMY PROSZEK DO PIECZENIA WRAZ Z MĄKĄ - MIESZAMY (30S/OBR4). WŁĄCZAMY PIEKARNIK W CELU NAGRZANIA.NAKŁADAMY CIASTO NA BLACHĘ (DUŻA BLACHA - CIENKA WARSTWA. PRZY MNIEJSZEJ BLASZE NALEŻY PRZEDŁUŻYC CZAS PIECZENIA).UKŁADAMY OWOCE. MOGĄ TO BYC KAWAŁKI JABŁEK, JAGODY, POŁÓWKI TRUSKAWEK, CZY ŚLIWEK. MOŻNA RÓWNIEŻ POŁOŻYC MROŻONE OWOCE.

  2. KRUSZONKA
  3. WSZYSTKIE SKŁADNIKI WEDŁUG PODANEJ KOLEJNOŚCI UMIESZCZAMY W NACZYNIU MIKSUJĄCYM  (MASŁO LEPIEJ TWARDE, TUŻ PO WYJĘCIU Z LODÓWKI KROIMY NA KAWAŁKI) - 10S/OBR6 PO TYM CZASIE PROPONUJĘ WYKONAC KILKA OBROTÓW W POZYCJI 1 (DZIĘKI TEMU UZYSKAMY WIĘKSZE KAWAŁKI KRUSZONKI).CIASTO POSYPUJEMY KRUSZONKĄ I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

PIECZEMY W TEMPERATURZE 160 STOPNI, TERMOOBIEG, CZAS OK 30MIN.

JA PRZYGOTOWAŁAM POŁOWĘ CIASTA Z JABŁKAMI I POŁOWĘ Z TRUSKAWKAMI. OCZYWIŚCIE JABŁKA POSYPAŁAM CYNAMONEM.POLACAM WYPRÓBOWAC TEN PRZEPIS, PONIEWAŻ WŚRÓD WIELU WYPIEKÓW Z OWOCAMI ŻADEN TAK SZYBKO NIE ZNIKAŁ Z TALERZY tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wczoraj upiekłam ze śliwkami. Łatwe, szybkie i...

    Zgłoszony przez ana.wall na października 7, 2018 at 11:27.

    Wczoraj upiekłam ze śliwkami. Łatwe, szybkie i bardzo smaczne ciasto! Piekłam 1h w 180 stopniach.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po raz n-ty upiekłam to ciasto, tym razem ze...

    Zgłoszony przez Madzialenka na października 2, 2018 at 19:01.

    Po raz n-ty upiekłam to ciasto, tym razem ze śliwkami. Pyyyycha! Moje modyfikacje: jajka 3 średnie lub 4 małe. Zamiast margaryny użyłam masło extra. Ciasto jest dosyć zwarte, trzeba rozprowadzić łopatką przed położeniem owoców ale rośnie pięknieSmile. Czas pieczenia 1h15minut termoobieg i grzałki góra i dół

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzień Dobry!...

    Zgłoszony przez Madzialenka na sierpnia 4, 2018 at 17:12.

    Dzień Dobry!
    Przepyszne ciasto! Wprawdzie moje piekło się prawie godzinę a nie 30 minut ale warto było poczekać tmrc_emoticons.) Może dlatego, że włożyłam dużo borówek?
    W każdym razie wyszło, nie ma zakalca i jest przepyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piekłam prawie godz i wyszło super

    Zgłoszony przez Janka1981 na czerwca 2, 2018 at 21:58.

    Piekłam prawie godz i wyszło super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Leonek2013:...

    Zgłoszony przez momisia na marca 25, 2018 at 20:27.

    Leonek2013:
    rozmrazalas owoce ???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez martusjaa na lutego 3, 2018 at 22:27.


    Pyszności 😍😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne ciasto gorco polecam ten przepis

    Zgłoszony przez Ewa1550 na czerwca 30, 2017 at 16:08.

    Pyszne ciasto, gorąco polecam ten przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne

    Zgłoszony przez mziela na stycznia 22, 2017 at 08:28.

    Pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre ciasto, szybko sie robi. Ja...

    Zgłoszony przez Annetta na listopada 18, 2016 at 22:24.

    bardzo dobre ciasto, szybko sie robi. Ja wprowadzilam pare zmian:

    do ciasta uzylam tylko masla (zero margarny) dalam 70 gram cukru kokosowego i 80 g zwyklego cukru , 200 g maki i 40 g maki ziemniaczanej

    pieklam z amerykanska borowka jakies 40 minut

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy mozna dac maslo zamiast margaryny?

    Zgłoszony przez Annetta na listopada 16, 2016 at 16:05.

    czy mozna dac maslo zamiast margaryny?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Maślane, kruche i delikatne-

    Zgłoszony przez Aleksandra62 na września 25, 2016 at 01:25.

    Maślane, kruche i delikatne- po prostu rozpływa się w ustach i na dodatek bardzo proste i szybkie  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis,ciasto

    Zgłoszony przez Zuzanna81 na września 24, 2016 at 20:52.

    Świetny przepis,ciasto b.smaczne .Bardzo

     polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super szybkie i proste, do kawusi-pyszne

    Zgłoszony przez rogalik na września 20, 2016 at 00:02.

    Super szybkie i proste, do kawusi-pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne ciasto ,znikneło z

    Zgłoszony przez Zuzanna81 na września 19, 2016 at 16:13.

    Pyszne ciasto ,znikneło z blachy w jednej chili .po prostu poezja smaku

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie sie piecze i wyglada

    Zgłoszony przez Konelek 2013 na września 5, 2016 at 18:41.

    Właśnie sie piecze i wyglada smakowicie tmrc_emoticons.) przy malej bleszce musi sie piec dluzej tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie wjechał do piekarnika

    Zgłoszony przez AgaRaj na czerwca 16, 2016 at 14:23.

    Właśnie wjechał do piekarnika - lekką modyfikacją (ciasto z ksylitolem, kruszonka z trzcinowym, trochę więcej mąki i masła, 3 jajka zamiast dwóch - mam tylko dużą blachę, ale dzięki temu ciasto będzie niezbyt wysokie, za to weszło duuużo truskawek). 

    Już jemy (jeszcze lekko ciepły). FANTASTYCZNY! Dawno ńie jadłam tak pysznego i lekkiego ciasta.

    Dzięki za przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie włożyłam do

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 30, 2016 at 18:48.

    Właśnie włożyłam do piekarnika. Robię z truskawkami mrożonymi. Pachnie i wyglada super jak narazie  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto piekłam z mrożonymi

    Zgłoszony przez karo4you na lutego 2, 2016 at 11:19.

    Ciasto piekłam z mrożonymi truskawkami o 20 min dłużej. Również sądzę, że jest zbyt słodkie. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota  

    Zgłoszony przez gabik31 na września 26, 2015 at 20:15.

    Pychota tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo pyszne Dodałam

    Zgłoszony przez pryska na sierpnia 31, 2015 at 15:19.

    Ciasto bardzo pyszne tmrc_emoticons.) Dodałam mniej cukru (170g), zrobiłam ze śliwkami, upiekłam w tortownicy ( ok45 min, pod koniec ustawiłam pieczenie na sam dół). Polecam, bo faktycznie robi się błyskawicznie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo dobre.

    Zgłoszony przez Rybka 13 na sierpnia 29, 2015 at 22:49.

    Ciasto bardzo dobre. Wydłużyłam tylko czas pieczenia o jakieś 20 minut. tmrc_emoticons.) 

    Polecam.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy po dolozeniu maki

    Zgłoszony przez Annabell na czerwca 26, 2015 at 20:07.

    Czy po dolozeniu maki naprawde wystarczy 30 sekund? Bo robie to ciasto 2 raz i musze przedluzac czas mieszania bo ciasto po 30 sekundach nie jest dobrze wymieszane!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kupilam truskawki i trzeba

    Zgłoszony przez Annabell na czerwca 18, 2015 at 21:13.

    Kupilam truskawki i trzeba mezowi dogodzictmrc_emoticons.-) biore sie za to pysznie wygladajace ciacho tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Można dać mniej cukru, bo

    Zgłoszony przez AngelinaK na czerwca 15, 2015 at 17:26.

    Można dać mniej cukru, bo faktycznie jest słodkie (ja użyłam cukru trzcinowego i ksylitolu). A zamiast margaryny użyłam masła. Niemniej ciasto bardzo dobre i szybkie w wykonaniu, za co duży plus tmrc_emoticons.) U mnie idealnie wyszło w blaszce 23x28 (wymiar spodu blaszki) - czas pieczenia 50 min. Ciasto piekłam z truskawkami.

    Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy tylko dla mnie jest za

    Zgłoszony przez dorciaTM na czerwca 9, 2015 at 21:27.

    czy tylko dla mnie jest za słodkie? tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciacho bardzo dobre,

    Zgłoszony przez monika6500 na czerwca 4, 2015 at 09:03.

    smileys Ciacho bardzo dobre, kruszonka marzenie...smileys Piekłam w dużej blaszce, ale czas pieczenia musiałam wydłużyć o prawie 20 minut smileys Polecam i dziękuję za przepis smileys

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne, polecam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 26, 2015 at 14:58.

    Ciasto pyszne, polecam Love Jeszcze raz dziękuję za przepis Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobry przepis, robiłam

    Zgłoszony przez mpawlo na maja 26, 2015 at 11:46.

    bardzo dobry przepis, robiłam kilka razy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota!!!

    Zgłoszony przez alexgdynia na marca 12, 2015 at 20:01.

    Pychota!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PYSZNOŚCI !!!!!!  BOSKIE !!!

    Zgłoszony przez libelle na sierpnia 19, 2014 at 16:36.

    PYSZNOŚCI !!!!!!  BOSKIE !!! Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo bardzo bardzo dobre

    Zgłoszony przez marcioszka85 na sierpnia 8, 2014 at 21:01.

    Bardzo bardzo bardzo dobre ...... Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pieke to ciasto na okrągło i

    Zgłoszony przez Belunia na czerwca 24, 2014 at 21:21.

    Pieke to ciasto na okrągło tmrc_emoticons.-) i powiem Wam ze zmieniłam troczke proporcje , daje 3 jajka zamiast 2, oraz zamiast 240 maki psznnej to robię 200 pszennej 40 ziemniaczanej ciasto wychodzi lepsze . O kruszonka nic nie powiem bo to poezja tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hmmm.... Ciastowczoraj

    Zgłoszony przez Belunia na czerwca 8, 2014 at 11:45.

    Hmmm.... Ciastowczoraj wieczorem piekłam, a dzis juz go nie ma tmrc_emoticons.-) pyszota mała uwaga margarynę ucierałam na szybszych obrotach ponieważ przy obrotach 4 była zwazona . 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poszło do piekarnika a co

    Zgłoszony przez Belunia na czerwca 7, 2014 at 21:14.

    Poszło do piekarnika tmrc_emoticons.-) a co wyjdzie zobaczymy tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychaaaaaaaaaaaaaaa

    Zgłoszony przez jajciucha na czerwca 3, 2014 at 17:08.

    Pychaaaaaaaaaaaaaaa Big Smile

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Przepis dodany do

    Zgłoszony przez elabonczak na października 30, 2013 at 12:20.

    Witam.

    Przepis dodany do ulubionychtmrc_emoticons.) Ciasto wyszło bardzo smaczne. Piekłam bez termoobiegu, tylko góra-dół w 180.

    Pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak najbardziej... proponuję

    Zgłoszony przez Basiulek na sierpnia 18, 2013 at 23:29.

    Jak najbardziej... proponuję przygotowac śliwki krojąc je w cwiarki.

    Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją — Jostein Gaarder

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypróbowania ze śliwkami

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 18, 2013 at 13:27.

    Do wypróbowania tmrc_emoticons.D ze śliwkami tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodam jeszcze, by tych owoców

    Zgłoszony przez Basiulek na sierpnia 18, 2013 at 07:39.

    Dodam jeszcze, by tych owoców nie wrzucac zbyt wiele, ponieważ ciasto i tak jest puszyste. Jeśli damy zbyt dużo owoców będzie mokre i trudno będzie je pokroic. Zrobiłam wczoraj to ciasto wykorzystując pojemniczek 250g borówek amerykańskich i ... chyba smakowało tmrc_emoticons.) , bo został już tylko (ostatni) mały kawałek Cooking 7a gości nie było tmrc_emoticons.;)

    Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją — Jostein Gaarder

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo, bardzo się cieszę

    Zgłoszony przez Basiulek na lipca 14, 2013 at 13:32.

    Bardzo, bardzo się cieszę tmrc_emoticons.)

    Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją — Jostein Gaarder

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja upiekłam właśnie to

    Zgłoszony przez AgnieszkaMH na lipca 13, 2013 at 21:18.

    A ja upiekłam właśnie to ciasto tmrc_emoticons.) wyszło smakowite tmrc_emoticons.) super przepis tmrc_emoticons.) dziękuję tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypròbowania :bigsmile:

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 29, 2013 at 12:24.

    Do wypròbowania Big Smile Big Smile Big Smile  Pozdrawiam Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za szybką odpowiedż

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na czerwca 27, 2013 at 23:19.

    tmrc_emoticons.) Dziękuję za szybką odpowiedż Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pani Grażynko wszystko zalezy

    Zgłoszony przez Basiulek na czerwca 27, 2013 at 22:47.

    Pani Grażynko wszystko zalezy od kuchni. U mnie na termoobiegu kuchnia dośc mocno piecze, więc 160 stopni to max. Nagrzewając ustawiam tyle samo, tylko z tą różnicą, że bez termoobiegu. Po włożeniu ciasta przestawiam pokrętło. Jeśli jest to duża blacha (cisto nie będzie wysokie), to wystarczy 25-30 minut. Tak to wygląda u mnie.Widzę, że jest Pani doświadczoną osobą w swerze kulinarnej... więc zobaczy Pani swym okiem. Czekam z niecierpliwością  na komentarze. Liczę, że ciacho będzie smakowało tmrc_emoticons.;) udanego pieczenia życzę wszystkim ciekawym przepisuCooking 7

    Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją — Jostein Gaarder

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Basiulek na ile stopni

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na czerwca 27, 2013 at 20:06.

    tmrc_emoticons.) Basiulek na ile stopni nagrzewasz piekarnik ???? i ile pieczesz ciasto ???? Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Basiulek, dziękuję za przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na czerwca 27, 2013 at 19:53.

    tmrc_emoticons.) Basiulek, dziękuję za przepis na błyskawiczne ciasto z owocami Cooking 7 Jak upiekę dam znać Party Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się bardzo, że ktoś

    Zgłoszony przez Basiulek na czerwca 25, 2013 at 23:09.

    Cieszę się bardzo, że ktoś chce wypróbowac przepis zaraz po jego wpisaniu. Jestem ciekawa efektów. Proszę o opinie na ten temat.Jeszcze jedna mała rada. Warto owoce lekko wcisnąc w ciasto, by nie zostały wypchnięte do góry tmrc_emoticons.)

    Smacznego Państwu życzę

    Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją — Jostein Gaarder

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I ja również dokładam do

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na czerwca 25, 2013 at 15:25.

    I ja również dokładam do wypróbowania tmrc_emoticons.D Pozdrawiam 

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DJest na czasie Dołożony do

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 25, 2013 at 08:17.

    tmrc_emoticons.DJest na czasie Dołożony do wypróbowania Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze