3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Biało czarne ślimaczki


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 75 g cukru
  • cukier waniliowy
  • 150 g masła
  • szczypta soli
  • 200 g mąki
  • 15 g kakao
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki śmietany
  • 6
    18min
    Czas całkowity 18min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Cukier i cukier waniliowy miksujemy 30s , obr.10

    2.Dodajemy masło i szczyptę soli i ucieramy 60s, obr.4 na kremową masę

    3. wsypujemy mąkę i wyrabjamy 60s,interwał

    4. połowę masy wyjmujemy i formujemy z niej kulę

    5.do części w naczyniu miksujacym dodajemy kakao i wyrabjamy 30s, interwał

    6. z ciasta formujemy drugą kulę

    7. wkładamy ciasto do lodówki na 1 godz.

    8. ciasto rozwałkowujemy na placeki grubości 5 mm, nakładamy jedno na drugie i zwijamy jak roladę , z jednej strony tak aby na wierzchu pozostała biała część , a z drugiej ciemna.Rolady kroimy  na plastry grubości ok.5 mm i układamy na blasze. Ciasteczka smarujemy cieńko rozbełtanym żółtkiem ze śmietaną. Pieczemy ok.12 min w temp.180 st.

    Uwaga: placki najlepiej rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy