Tu jesteś:
4
Składniki
24 porcja/porcje/porcji
Biała Dama z brzoskwiniami
Biszkopt
- masło/margaryna, Do natłuszczona blachy
- 6 jajek
- 240 g mąki
- 4 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
Krem smietankowo-serowy
- 300 gramów serka kremowego
- 400 g kremówki 30%
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżeczki żelatyny w proszku
- 1/4 szklanki wody
Poncz do biszkoptu
- 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń
- 1/4 szklanki wody
-
6
2h 35min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Rozgrzać piekarnik 180% natłuścić blachę 24/36cm masłem lub margaryna
- Założyć motylek. Do naczynia miksującego wbić jajka, dodac cukier, cukier waniliowy. Podgrzewać 6min/37c/obr4. Następnie 6min/obr4
- Dodać mąkę proszę do pieczenia sól wymieszać 8s/obr.3. Zdjąć motylek ciasto przełożyć
do tortownicy i piec ok.35min - Po ostudzeniu przeciąć biszkopt na pół.
- Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Zakladamy motylek
Serek i kremówkę miksujemy razem, aż do powstania gęstej masy ok 3min/obr3,5
Na koniec łączymy z przesianym cukrem pudrem oraz żelatyną. Niewielką ilość kremu wykładamy na biszkopt, układamy pokrojone brzoskwinie, przykrywamy kolejną porcją kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym i nasączamy. Wykładamy ostatnią część kremu. - Na koniec posypujemy wiórkami czekolady bądź wiórki kokosowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz