3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Biała Dama z brzoskwiniami


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Biała Dama z brzoskwiniami

Biszkopt

  • masło/margaryna, Do natłuszczona blachy
  • 6 jajek
  • 240 g mąki
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli

Krem smietankowo-serowy

  • 300 gramów serka kremowego
  • 400 g kremówki 30%
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 1/4 szklanki wody

Poncz do biszkoptu

  • 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń
  • 1/4 szklanki wody
  • 6
    2h 35min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik 180% natłuścić blachę 24/36cm masłem lub margaryna
  2. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wbić jajka, dodac cukier, cukier waniliowy. Podgrzewać 6min/37c/obr4. Następnie 6min/obr4
  3. Dodać mąkę proszę do pieczenia sól wymieszać 8s/obr.3. Zdjąć motylek ciasto przełożyć
    do tortownicy i piec ok.35min
  4. Po ostudzeniu przeciąć biszkopt na pół.
  5. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Zakladamy motylek
    Serek i kremówkę miksujemy razem, aż do powstania gęstej masy ok 3min/obr3,5
    Na koniec łączymy z przesianym cukrem pudrem oraz żelatyną. Niewielką ilość kremu wykładamy na biszkopt, układamy pokrojone brzoskwinie, przykrywamy kolejną porcją kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym i nasączamy. Wykładamy ostatnią część kremu.
  6. Na koniec posypujemy wiórkami czekolady bądź wiórki kokosowe
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy