3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bezy Ewy


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

4 białka, szczypta soli, 200 g cukru, 4 krople soku z cytryny

  • 200 gramów cukru
  • 4 krople soku z cytryny
  • szczypty soli
  • 4 białka jajek
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Bezy Ewy
  1. Zakładamy motylek i do naczynia Thermomix i dajemy białka z 4 dużych jajek ze szczyptą soli. Ubijamy na sztywną pianę w ciągu 5 minut na obrocie 4. Następnie dodajemy 4 krople z cytryny i na stawiamy znowu na 5 minut obrót 4. Potem wsypujemy powoli 200 g cukru w trakcie pracy przez otwór Thermomix. Gotową masę piankową nakładamy po dwie łyżeczki do jednej foremki sylikonowej i pieczemy  przez 35 minut na 140° C. Przepis na ok 20-25 foremek.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Thermomix musi być suchy, aby ubić białka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciekawe, że nigdy nie wpadłam

    Zgłoszony przez mikulina na grudnia 23, 2014 at 17:06.

    Ciekawe, że nigdy nie wpadłam na pomysł, żeby zrobić bezy w silikonowych foremkach do muffinek  Steve 

    Dziękuję za pomysł tmrc_emoticons.)

     

     

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze