3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bezglutenowe ciasto


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

15 plaster/plastry/plastrów

bezglutenowe ciasto

  • 100 g orzechy włoskie
  • 100 g migdały
  • 50 g pestki słonecznika
  • 50 g pestki dyni
  • 100 g SIEMIE LNIANE
  • 50 g Śliwek suszonych
  • 50 g daktyli
  • 50 g rodzynek
  • 2 czubate łyżki miodu
  • 6 jajek
  • 30 g maku
  • 1 szczypty sól
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do TM wsypać orzechy,migdały rozdrobnic 5s/obr7. Dodac pestki słonecznika, dyni, siemię lniane, śliwki, rodzynki daktyle,jajka, sól i wyrobić 1min/interwał.

    Gotową masę przełożyć do formy. Piec ok 60min w temp 160st

    Wyjąć z formy dopiero po całkowitym ostudzeniu, wcześniej będzie się kruszyć.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Wszystkie słodkie składniki można dowolnie zmieniać. Przepis wzorowany na chlebie życia z książki Dieta bez glutenu. Chleb w oryginalnym przepisie rewelacyjny, ja dodałam tylko słodkie składniki i mniej soli. Tak aby powstała wersja na słodko, która bardziej mi pasuje. tmrc_emoticons.)

Smacznego tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy