Tu jesteś:
4
Składniki
Beza Pavlova
- 6 białek
- 300 g cukru
- 1 łyżki białego octu winnego
- 1 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 szczypty soli
Krem
- 0,5 litra śmietanki 30%
- 250 g sera mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
-
6
1h 50min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180*. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
2. Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę i odważyć cukier (drobny do wypieków), odstawić.
3.Założyć motylek. Do suchego i czystego naczynia wlać białka, dodać szczyptę soli, ubijać 3min"Obroty wsteczne" 4
4. Następnie przez otwór naczynia podczas pracy TM stopniowo dodawać odważony cukier, ubijać 5min"Obroty wsteczne" 4
5. Dodać ocet i skrobię ziemniaczaną ubijać 20s"Obroty wsteczne" 3. Zdjąć motylek. Pianę przełożyć na przygotowaną blachę, formując bezę.
6. Piec 5min w temp 180* następnie 1,5h w 135*
7. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić na ok. 1h, nast. pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Umyć naczynie miksujące - 1.Ubić śmietankę na sztywno
2. Dodać serek mascarpone i cukier puder według uznania(ja dodałam 2łyżki)
3. Dodatki według uznania
Beza
Krem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Aby ubić beze naczynie musi być suche
Do bezy używam drobnego cukru do wypieków
Śmietankę podczas ubijania trzeba kontrolować aby nie przebić
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz