3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Beza Pavlova


Wydrukuj:
4

Składniki

Beza Pavlova

  • 6 białek
  • 300 g cukru
  • 1 łyżki białego octu winnego
  • 1 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 szczypty soli

Krem

  • 0,5 litra śmietanki 30%
  • 250 g sera mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Beza
  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180*. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
    2. Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę i odważyć cukier (drobny do wypieków), odstawić.
    3.Założyć motylek. Do suchego i czystego naczynia wlać białka, dodać szczyptę soli, ubijać 3min4
    4. Następnie przez otwór naczynia podczas pracy TM stopniowo dodawać odważony cukier, ubijać 5min4
    5. Dodać ocet i skrobię ziemniaczaną ubijać 20s3. Zdjąć motylek. Pianę przełożyć na przygotowaną blachę, formując bezę.
    6. Piec 5min w temp 180* następnie 1,5h w 135*
    7. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić na ok. 1h, nast. pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
    Umyć naczynie miksujące
  2. Krem
  3. 1.Ubić śmietankę na sztywno
    2. Dodać serek mascarpone i cukier puder według uznania(ja dodałam 2łyżki)
    3. Dodatki według uznania
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Aby ubić beze naczynie musi być suche
Do bezy używam drobnego cukru do wypieków
Śmietankę podczas ubijania trzeba kontrolować aby nie przebić


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy