3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Baranek do koszyczka


Wydrukuj:
4

Składniki

Baranek do koszyczka

Ciasto

  • 160 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 120 g masła lub margaryny
  • 110 g cukru
  • 15 g cukru waniliowego
  • 1 szczypty soli
  • Masło do smarowania formy
  • Mąka do obsypania formy
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

    Wykonanie ciasta
  1. Rozgrzej piekarnik do 180°
  2. Na pokrywę Blokada naczynia miksującego położyć miskę
  3. Odważyć 160 g mąki
  4. 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
  5. Odstawić
  6. No Blokada naczynia miksującego włożyć 120 g masła
  7. Do Blokada naczynia miksującego dodać 110 g cukru
  8. 15 g cukru waniliowy lub 3 łyżeczki cukru waniliowy z TM
  9. 30s/obr.4
  10. Zgarnąć kopystką na dno Blokada naczynia miksującego
  11. Założyć motylek
  12. Dodać 2 jajka
  13. Miksować 2 min/ obr.4
  14. Zdjąć miarkę ustawić 1min/ obr. 3.5
  15. Przez otwór wsypywać mąkę, w razie potrzeby wydłużyć czas
  16. Przygotowanie formy
  17. Formę dokładnie wysmarować masłem i posypać mąką. Nadmiar mąki usunąć.
  18. Pieczenie
  19. Piec w 180°C
  20. Dekoracja
  21. Po upieczeniu, formę z barankiem owinąć wilgotną ścierką, odczekać 10 min. Nadmiar ciasta odciąć, wyjąć baranka z formy. Oprószyć cukrem pudrem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz