3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bananowo-owsianne placuszki


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Bananowo-owsianne placuszki

  • 90 g banana, dojrzałego
  • 1 jajko
  • 60 g płatków owsianych
  • 50 g mleka
  • 4 g cukru wanilinowego
  • 2 g ciemnego kakao
  • 1/2 łyżki masła, do wypieczenia placuszków
  • 6
    5min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Placuszki
  1. 1. Do czystego naczynia miksujacego wkładamy banana, jajko, płatki owsianne, mleko, cukier wanilinowy, kakao i mieszamy 5s/obr.3
    2. Zgarniamy kopystką na dno naczynia.
    3. Mieszamy 10s/obr.5
    4. Na patelni rozpuszczamy masło i wypiekamy małe placuszki. (około 4-5 szt)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz