3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka z niespodzianką :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

  • 250 g masła, miękkiego
  • 8 g proszku do pieczenia
  • 3 łyżki likieru ajerkoniaku, lub innego likieru np. migdałowego
  • 250 g mąki
  • 1 cukier wanilinowy
  • 250 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 1 czekolada gorzka, pokrojona na małe kawałki
  • szczypta soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć jajka i wymieszać obr.poz.4 czas 20 sek. Przy włączonym naczyniu na obr.3 włozyć miękkie masło, mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy i ajerkoniak. Wszystko razem zmiksować aż masa sie połączy, na koniec zwiększyć na parę sekund obroty do 4-5. Na koniec włozyć posiekaną czekolade i wymieszać za pomocą kopystki albo na obrotach 1.

    Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i piec w temperaturze 175 stopni przez 60 minut.

    Po przestudzeniu ciasto posypać obficie cukrem pudrem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy