thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 03/22/12
zmieniono dnia: 03/23/12

Składniki

  • 250 g masła, miękkiego
  • 8 g proszku do pieczenia
  • 3 łyżki likieru ajerkoniaku, lub innego likieru np. migdałowego
  • 250 g mąki
  • 1 cukier wanilinowy
  • 250 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 1 czekolada gorzka, pokrojona na małe kawałki
  • szczypta soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć jajka i wymieszać obr.poz.4 czas 20 sek. Przy włączonym naczyniu na obr.3 włozyć miękkie masło, mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy i ajerkoniak. Wszystko razem zmiksować aż masa sie połączy, na koniec zwiększyć na parę sekund obroty do 4-5. Na koniec włozyć posiekaną czekolade i wymieszać za pomocą kopystki albo na obrotach 1.

    Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i piec w temperaturze 175 stopni przez 60 minut.

    Po przestudzeniu ciasto posypać obficie cukrem pudrem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Babka z niespodzianką :-)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: