3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka orzechowa


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 80 g mąki pszennej
  • 70 g mąki, ziemniczaczanej
  • 200 g margaryny, o temp. pokojowej
  • 250 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g orzechów włoskich
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Orzechy zmielić 5 sek. obr. poz. 10, wysypać do pojemniczka, a w naczyniu miksującym zmielić cukier na cukier puder 3 sek. obr. poz. 10, dodać margarynę i jajka. Ucerać przez 1 min. temp. 37 C obr. poz.5. Do dobrze utartej masy dodawać po trochu przez otworek mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, orzechy, cały czas mieszać kopystką zgarniając ciasto ze ścianek naczynia. Mieszać przez 30 sek. obr. poz. 4 i wyłożyć ciasto do dobrze natłuszczonej formy z kominkiem. Piec ok. 60min. w 200 C.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy