Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 80 g mąki pszennej
- 70 g mąki, ziemniczaczanej
- 200 g margaryny, o temp. pokojowej
- 250 g cukru pudru
- 4 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g orzechów włoskich
-
6
1h 5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Orzechy zmielić 5 sek. obr. poz. 10, wysypać do pojemniczka, a w naczyniu miksującym zmielić cukier na cukier puder 3 sek. obr. poz. 10, dodać margarynę i jajka. Ucerać przez 1 min. temp. 37 C obr. poz.5. Do dobrze utartej masy dodawać po trochu przez otworek mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, orzechy, cały czas mieszać kopystką zgarniając ciasto ze ścianek naczynia. Mieszać przez 30 sek. obr. poz. 4 i wyłożyć ciasto do dobrze natłuszczonej formy z kominkiem. Piec ok. 60min. w 200 C.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz