3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka na oleju dwukolorowa


Wydrukuj:
4

Składniki

0 kawałek/kawałki/kawałków

Babka na oleju dwukolorowa

  • 8 jajek
  • 300 g mąki
  • 300 g cukru kryształu
  • 200 g oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao
  • 6
    55min
    Czas całkowity 55min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Babka na oleju dwukolorowa
  1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
    1. Założyć motylek. Oddzielić żółtka od białek. W naczyniu miksującym ubić białka na sztywno 4 min./obr. 3.5
    2. Dodać cukier i dalej ubijać przez około 1 min./obr. 3.5
    3.Dodać żółtka, olej, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać 1 min./obr.4.
    4. Zdjąć motylek. 2/3 ciasta wylać do wysmarowanej dużej formy z kominem. Ciasta jest tak dużo, że jeśli forma na babkę jest mniejsza, wystarczy jeszcze do małej podłużnej formy dł.24 cm.
    5. Do reszty ciasta dodać kakao i wymieszać 10s./obr.4 i wylać na ciasto. Kopystką zgarnąć kakao ze ścianek i ponownie wymieszać 6s/obr.4
    6. Piec: 180 stopni około 30-40 min do suchego patytczka. Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.

    Babka bardzo prosta w wykonaniu i bardzo smaczna.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Lidzia brawo Ty! Najlepsza babka jaką jadłam ...

    Zgłoszony przez IzaWoj na kwietnia 11, 2017 at 14:13.

    Lidzia brawo Ty! Najlepsza babka jaką jadłam tmrc_emoticons.) puszysta, biszkoptowa, pachnie cudownie, koniecznie do wypróbowania - być może stanie się i Waszą ulubioną babką tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakowita! przepis godny polecenia

    Zgłoszony przez beatabrajer@wp.pl na kwietnia 5, 2017 at 11:03.

    Smakowita! przepis godny poleceniatmrc_emoticons.)

    BB

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszna babka, bardzo łatwa i szybka - na...

    Zgłoszony przez alkapu na kwietnia 3, 2017 at 10:15.

    Przepyszna babka, bardzo łatwa i szybka - na pewno zagości na moim stole wielkanocnym tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze