3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka drożdżowa superkowa


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 1 łyżkę oleju
  • 400g mąki
  • 40g drożdży świeżych
  • 90g masła
  • 90g cukru
  • 2 jajka
  • 125ml mleka
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1.  jaja,cukier,masło,drożdże miksować 3 minuty temp.37 stopni obroty poz.4

    2. dodać mąkę,olej,zalać wrzącym mlekiem,wyrabiać ciasto 9 minut

    3.ciasto przełożyć do formy i umieścić w piekarniku

  2. Pieczenie

    poziom środkowy,piekarnik z termoobiegiem

    1. 20 minut temp.40 stopni

    2.10 minut temp. 80 stopni

    3. 30 minut temp.180 stopni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Babka zawsze wychodzi

jakiś cudowny przepis

nie obawiać się wrzącego mleka

i wyrastania ciasta w piekarniku

można dodać do ciasta rodzynek,kakao lub kto co lubi


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Od kiedy znalazłam ten przepis na drożdzowa...

    Zgłoszony przez Rzecznik na kwietnia 18, 2021 at 10:41.

    Od kiedy znalazłam ten przepis na drożdzowa babkę to co tydzień piekę. Szybko i smacznie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Babka tylko do zjedzenia w dniu pieczenia, na...

    Zgłoszony przez Ewi31 na kwietnia 8, 2021 at 12:09.

    Babka tylko do zjedzenia w dniu pieczenia, na kolejny dzien sie nie nadaje, jest bardzo sucha i sie sypie. Dla mnie przepis nie do powtorzenia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cos tu jest nie tak. Kompletnie nie wiem czym sie...

    Zgłoszony przez neonka-2 na kwietnia 3, 2021 at 14:27.

    Cos tu jest nie tak. Kompletnie nie wiem czym sie zachwycacie. Sucha jak wiór na dodatek nie można wyjąc z formy. Żadna rewelacja. Więcej nie zrobię i nie polecam😏

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjna babka, u mnie zagościła na dobre.

    Zgłoszony przez Papek na marca 13, 2021 at 11:38.

    Rewelacyjna babka, u mnie zagościła na dobre.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wlasnie sie piecze

    Zgłoszony przez ksiuta12345 na kwietnia 19, 2019 at 10:17.

    wlasnie sie piecze

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • RenataSu:To nie są obroty 42 . Obroty 4 A ta 2 to...

    Zgłoszony przez Kamyszka6 na kwietnia 18, 2019 at 15:31.

    RenataSu:To nie są obroty 42 . Obroty 4 A ta 2 to drugi podpunkt. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dopiero zaczynam przygodę z Termomixem i...

    Zgłoszony przez RenataSu na kwietnia 17, 2019 at 20:22.

    Dopiero zaczynam przygodę z Termomixem i zamierzam upiec tą babkę - prosze o podpowiedź co znaczą obroty poz 42, bo ja mam obroty do 10? Z gry dziękuję za wyjaśnienie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjna, zrobiłam w blasze 25*20 cm i z...

    Zgłoszony przez mirka85r na kwietnia 19, 2018 at 20:53.

    Rewelacyjna, zrobiłam w blasze 25*20 cm i z kruszonką jako zwykłą drożdżówkę.
    Piekłam bez termoobiegu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie troche za mało słodka ...

    Zgłoszony przez AgaDro na kwietnia 14, 2018 at 17:52.

    Dla mnie troche za mało słodka ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wysza wzorcowo i pysznie

    Zgłoszony przez Ewapie na maja 3, 2017 at 21:30.

    Wyszła wzorcowo i pysznie !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj upiekłam i wyszła znakomita zjedzona...

    Zgłoszony przez karol--ina na kwietnia 15, 2017 at 21:45.

    Wczoraj upiekłam i wyszła znakomita zjedzona została błyskawicznie, dzisiaj zrobiłam kolejna bo przecież na swieta babka musi być 🐣

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To kolejne moje Święta z tą babką, w moim...

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 15, 2017 at 21:29.

    To kolejne moje Święta z tą babką, w moim "różowym " wariancie.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WYSZŁA SUPER 👌

    Zgłoszony przez Alex77139 na kwietnia 15, 2017 at 19:16.

    WYSZŁA SUPER 👌

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • janczi_k dokładnie tak jak opisałaś. Przepis z...

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 8, 2017 at 10:27.

    janczi_k dokładnie tak jak opisałaś. Przepis z serca polecamLove PozdrawiamLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jakie temperatury pieczenia bez termoobiegu?...

    Zgłoszony przez janczi_k na kwietnia 8, 2017 at 08:35.

    Jakie temperatury pieczenia bez termoobiegu? Jeśli chodzio temperatury to czy dobrze rozumiem-wkładam ciasto do zimnego piekarnika jedynie nastawionego na 40stopni (20min), potem nastawiam na 80 stopni (i piekę 10 min) i zmieniam temparaturę na 180stopni (30 minut), tak?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawdę superkowa

    Zgłoszony przez kdk69 na lutego 25, 2017 at 16:21.

    Naprawdę superkowaSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cieszę się że smakowało

    Zgłoszony przez Vigosz na czerwca 14, 2016 at 06:08.

    cieszę się że smakowało

    Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjna. Odtąd już zawsze

    Zgłoszony przez MiOtss na czerwca 13, 2016 at 22:15.

    Rewelacyjna. Odtąd już zawsze na moim wielkanocnym (i nie tylkotmrc_emoticons.)) stole

    Beata

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Babkowa drozdzowka faktycznie

    Zgłoszony przez Kasia_Karlsruhe na maja 24, 2016 at 09:35.

    Babkowa drozdzowka faktycznie dobrze smakuje, jak sie ja zje tego samego dnia. Potem robi sie zbyt sucha.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dziękuję za

    Zgłoszony przez Vigosz na kwietnia 11, 2016 at 07:03.

    bardzo dziękuję za gwiazdki.

    Nie spodziewałem sie tego że tak

    wydawao by sie pospolite ciasto

    zrobi taką furorę

    Dziękuję pięknie za przemiłe komentarze Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Babka jest rewelacyjna. Pieke

    Zgłoszony przez Gusi na kwietnia 9, 2016 at 15:43.

    Babka jest rewelacyjna. Pieke dużo ciast, drozdzowek i chlebow,  a to ciasto prostotą i smakiem jest na medal! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Babka wyszła mi wyśmienita. I

    Zgłoszony przez OlaŁ na kwietnia 8, 2016 at 23:30.

    Babka wyszła mi wyśmienita. I wyglądała pięknie. Aż szkoda było kroić tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tomall napisał: Faktycznie

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 29, 2016 at 21:30.

    Tomall

    Faktycznie cudowny przepis tmrc_emoticons.;) [[wysiwyg_imageupload:2615:]]

    cudownie przyozdobiona

    dziękuję za gwiazdeczki

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Faktycznie cudowny przepis

    Zgłoszony przez Tomall na marca 29, 2016 at 19:15.

    Faktycznie cudowny przepis tmrc_emoticons.;) [[wysiwyg_imageupload:2615:]]

    www.tomaszkoscik.com

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepysznie dziękuję za

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 29, 2016 at 18:42.

    Przepysznie dziękuję za informację

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Babka pyszna, pięknie wyrasta

    Zgłoszony przez Nika666 na marca 29, 2016 at 18:18.

    Babka pyszna, pięknie wyrasta i wszystim smakuje tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agata207 napisał: Wyszła

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 28, 2016 at 22:49.

    Agata207

    Wyszła super i wszystkim smakowała! Skoro wyszła mnie, to wyjdzie każdemu! Polecam z całego serca tmrc_emoticons.)

    Prawda że jest w tej babce coś z magi 

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • serdecznie za gwiazdeczki

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 28, 2016 at 22:47.

    serdecznie za gwiazdeczki dziękuję

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszła super i wszystkim

    Zgłoszony przez Agata207 na marca 28, 2016 at 20:57.

    Wyszła super i wszystkim smakowała! Skoro wyszła mnie, to wyjdzie każdemu! Polecam z całego serca tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna babka i pięknie

    Zgłoszony przez wiola4 na marca 28, 2016 at 20:37.

    Pyszna babka i pięknie wyrosła tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • [quote=agnieszkaj10] Bardzo

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 28, 2016 at 19:11.

    [quote=agnieszkaj10]

    Bardzo pyszna i łatwa babka.

     

    [/quote

    Świątecznie dziękuję za wpis]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszna i łatwa

    Zgłoszony przez agnieszkaj10 na marca 28, 2016 at 18:52.

    Bardzo pyszna i łatwa babka.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • najlepszy przepis nie wiedząc

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 27, 2016 at 05:37.

    najlepszy przepis

    nie wiedząc dlaczego potrafi pokazać "rogi"

    spróbuj "ożywic" babkę smarując ją masłem tak jak kanapkę

    ja uwielbiam taką wersję jak już babka jest trochę podeschnięta + gąraca czekoloda

    Wesołych i smacznych świąt . Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyrosła super tylko mi wyszła

    Zgłoszony przez Kawiarenka na marca 27, 2016 at 00:21.

    Wyrosła super tylko mi wyszła jakaś sucha tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Psotka69 napisał: Czas na

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 26, 2016 at 13:08.

    Psotka69

    Czas na baby ta jest na 6  :cooking

    Raduję się wielce że taki przepis który wynalazłem w jakichś szpargałach daje

    tyle pozytywnych wrażeń

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • babs napisał: wyszla

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 26, 2016 at 13:05.

    babs

    wyszla piekna 

    Za gwiazdki serdecznie dziękuję

    właśnie moją z gorącym mlekiem pałaszuję Cooking 10

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czas na baby ta jest na 6 

    Zgłoszony przez Psotka69 na marca 26, 2016 at 13:00.

    Czas na baby ta jest na 6  :cooking

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszla piekna 

    Zgłoszony przez babs na marca 26, 2016 at 11:08.

    wyszla piekna 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • aliman29 napisał: Świetna

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 26, 2016 at 06:39.

    aliman29

    Świetna babeczka. Właśnie się studzi !!!! tmrc_emoticons.)

    Dziękuję za gwiazdeczki

    moja babka dopiero się miesza

    dziś dodaję mieszankę bakali

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetna babeczka. Właśnie się

    Zgłoszony przez aliman29 na marca 26, 2016 at 01:46.

    Świetna babeczka. Właśnie się studzi !!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pięknie dziękuję za

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 25, 2016 at 19:04.

    Pięknie dziękuję za gwiazdeczki

    bardzo ładnie do babki pasują

    prawie jak rodzynki

     

    Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra babka.

    Zgłoszony przez Sylwia24 na marca 25, 2016 at 17:26.

    Bardzo dobra babka. Koniecznie z rodzynkami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • sasia napisał: baba rewelacja

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 25, 2016 at 09:55.

    sasia

    baba rewelacja urosla jak dzika  Glasses

    Przedziwna moc jest w tym przepisie

    aż sie serce raduje jak babka pieknie sie formuje

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • baba rewelacja urosla jak

    Zgłoszony przez sasia na marca 25, 2016 at 09:53.

    baba rewelacja urosla jak dzika  Glasses

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Malgosia1405 napisał: Bardzo

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 24, 2016 at 21:19.

    Malgosia1405

    Bardzo dziękuję za ten przepis. Bardzo udana, wzbogaciłam ją o kandyzowane skórki owoców oraz rodzynki. Będzie świetna na ten przedwielkanocny czas tmrc_emoticons.-)

    Ja uwielbiam z żurawiną i rodzynkami wcześniej przepołowionymi i namoczonymi w rumie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za ten

    Zgłoszony przez Malgosia1405 na marca 24, 2016 at 20:37.

    Bardzo dziękuję za ten przepis. Bardzo udana, wzbogaciłam ją o kandyzowane skórki owoców oraz rodzynki. Będzie świetna na ten przedwielkanocny czas tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A tak wyrosła w automacie do

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 24, 2016 at 09:32.

    A tak wyrosła w automacie do wypieku chleba

    wysokość w "kłębie" 17 cm 

     

    [[wysiwyg_imageupload:2602:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za pozytywną

    Zgłoszony przez Vigosz na marca 23, 2016 at 16:52.

    Bardzo dziękuję za pozytywną ocenę tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Babka pyszna ,szybko się robi

    Zgłoszony przez szumakuł na marca 23, 2016 at 16:26.

    Babka pyszna ,szybko się robi ,powtórka w święta .Dziękuję za przepis ,polecam niezdecydowanym. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • SUPER! Znika bardzo szybko.

    Zgłoszony przez Asiak1 na marca 22, 2016 at 15:18.

    SUPER! Znika bardzo szybko. Piekłam w ubiegłym roku z przepisu umieszczonego przez gabi49 jako wariant z różowym lukrem. Jest super. W tym roku mam już zamówienia na 4 sztuki bo jest pyszna tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •