3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Australijskie ciasto marchewkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Polewa

  • 30 g miekkiego masla w kawalkach
  • 200 g cukru
  • 50 g serka topionego śmietankowego
  • 1 łyżeczki soku z cytryny
  • cynamon

Ciasto

  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 125 g mąki
  • 100 g oleju rzepakowego
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 150 g cukru
  • 2 jajka
  • 30 g orzechow wloskich
  • 100 g ananas w plastrach, z puszki, w soku
  • 250 g marchewki
  • 6
    57min
    Czas całkowity 12min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Piekarnik nagrzac 200°C.

    Marchewke wlozyc doClosed lid, 10sek./obr.8, kopystka zsunac wdol i jeszcze raz rozdrobnic 5sek/obr.8, przelozyc do miski. Ananas i orzechy wlozyc doClosed lid i 4sek./obr. 4 rozdrobnic i przelozyc do marchewki.

    Closed lid umyc. Wlozyc do Closed lid jajka, cukier i cukier waniliowy ubic 1 min./obr.4, dodac make, olej, proszek do pieczenia i cynamon 1 min./obr.4 wymieszac. Dodac marchewke, orzechy i ananas jeszcze raz wymieszac 30 sek./obr.3

    Wlozyc do formy i piec okolo 45 min.

  2. Polewa
  3. Do Closed lid wlozyc cukier 20 sek./obr.10 przelozyc do innego pojemnika.

    Maslo wlozyc doClosed lid i roztopic 3 min./60°C/obr.2. Dodac serek topiony i 3 min./80°C/obr.3. Dodac cukier puder i sok z cytryny i wymieszac na jednolita mase 2 min./80°C/obr.3

    Na schlodzone ciasto wysmarowac polewe i posypac cynamonem.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre ciasto. Zrobiłam inną polewę: po...

    Zgłoszony przez SandraKK na grudnia 21, 2016 at 14:30.

    Bardzo dobre ciasto. Zrobiłam inną polewę: po pół tabliczki czekolady mlecznej i białej z pół MT soku z ananasa (zagotować), również wyszło bardzo smaczne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha

    Zgłoszony przez kamila920 na października 31, 2016 at 22:02.

    Pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj. Do tej pory robiłam

    Zgłoszony przez Joanna 51 na stycznia 29, 2016 at 20:27.

    Witaj. Do tej pory robiłam wiele razy marchewkowe ale wstawiałam w zimny piekarnik.

    Joan51

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto jest przepyszne ,

    Zgłoszony przez leon59 na stycznia 12, 2015 at 19:10.

    Ciasto jest przepyszne , zaskakujące w smaku , w środku wilgotne , nie spodziewałam się tego co wyszło po upieczeniu , moi goście byli pozytywnie zaskoczeni smakiem . Powinno nazywac sie placek , bo jest raczej cieńkie , tzn zaraz po upieczeniu było wyższe , ale po ostygnięciu opada. Glazura jest bardzo słodka i nadaje całości smaku. Polecam w 100 %. Spróbujcie,bo naprawdę warto. Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W Australii jest to serek

    Zgłoszony przez koala57@gmail.com na grudnia 9, 2012 at 11:55.

    W Australii jest to serek Philadelfia. Jest to serek ktory stosuje sie do robienia sernikow. Nie jestem pewna czy polski serek topiony to jest to samo.

    Pozdrawiam 

    Maria

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O ciekawy przepis i to

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 5, 2012 at 17:12.

    O ciekawy przepis i to jeszcze z serkiem topionym tmrc_emoticons.) dodaje do przepisów do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ohhhh, :bigsmile:  ja tez nie

    Zgłoszony przez pepel75 na sierpnia 4, 2012 at 14:37.

    Ohhhh, Big Smile  ja tez nie mieszkam w polsce. Ja kupilam " Bayernland " -Schmelzkäsezubereitung. (Niemcy). Moze Ci sie uda. Ten serek mozna tez  smarowac na chleb. Moze sobie cos znajdziesz...tmrc_emoticons.;)


    http://www.lebensmittel.de/?Artikel=92859321&from_page=produktliste&p=artdetails&redir=1


    http://www.google.pl/search?q=serek+topiony&hl=de&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=FxcdUNWLGuaA4gSroIHwCQ&sqi=2&ved=0CFcQsAQ&biw=1366&bih=550


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mozesz mi podac jakas marke

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 4, 2012 at 13:46.

    Mozesz mi podac jakas marke serka, tak dla pewnosci sprawdze na interku serki polskie, zeby sie nie pomylictmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  ? Znajde wtedy dokladny odpowiednik wloskiBig Smile Big Smile  Dziekitmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serek topiony smietankowy,

    Zgłoszony przez pepel75 na sierpnia 4, 2012 at 13:19.

    Serek topiony smietankowy, taki do gotowania, do sosow. Robilam troche skeptycznie to ciasto, ale jest pyszne, bylam zaskoczona tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasta marchewkowe sa dobre i

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 4, 2012 at 12:39.

    Ciasta marchewkowe sa dobre i zawsze sie udajaBig Smile Big Smile Big Smile . Serek topiony, masz na mysli, np. PHILADELPHIA ???  ... Czy cos w tym rodzaju? Jakie sie dodaje zazwyczaj do cheesecake? tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze