 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                --
                            opublikowany: 16/06/18
                            
                zmieniono dnia: 16/06/18
                    Składniki
ZUPA POMIDOROWA Z GRILLOWANYM CZOSNKIEM
- 1 główka czosnku
- 100 g cebuli
- 1 pomidor, duży
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- 1/2 łyżeczki tymianku, suszonego
- 250-500 g buliony warzywne
- 2 łyżki ser parmezan, tarty
- sól
- pieprz czarny, mielony
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Najpier musimy grillowac ( upiec )  głowke czosnku, pomidor i cebule . W tym slu obieramy troszeczke czosnek odcinamy gorna czesc. Pomidora nacinamy ,cebule obieramy i tniemy na połowe.
 Wszystko polej oliwa z oliwy i posyp sola. Zapiekamy w temp 200 C okolo 30 min .
 2.Po upieczeniu, wyciskamy czosnek do naczynia Tm.dodajemy rowniez pomidora i cebula,a nastepnie tymianek, piperz cayenne i bulion ,Blendujemy wszystko do uzyskania konsystencji puree.
 3. Podgrzewamy ale juz nie zagotowujemy.
 4. Rozlewamy do miseczek, posypujemy startym parmezanem.
 Swietnie smakuje z chrupiacym chlebem.
 SMACZNEGO !!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze